Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

Sebab Mengapa Saya Jarang Hapdet Belog!

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Assalamualaikum...
Salam pagi khamis uols! Perasan tak , kalau weekdays, aku macam tak brapa nak hapdet belog? kalau ade pon...selang dua hari lah..selang tiga harilah...macam semalam aku dah terlepas nak hapdet belog. huhu
Inilah masalahnye Mama Qadida! Entah kenapa, bila weekdays je, masa tu macam takde nak bermanja2x ngan belog. Macam tak cukup masa pon iya...macam malas pon iya! gimana tuh sih?
Bila balik keje, nak kena layan anak..tambah lagi skang ni Wisya tengah sakit(flu)..lagilah aku tak boleh nak buat apa-apa sebab dia dok nak berkepit jerk. Kalau dapat bukak tenet pon hanya sempat tengok pesbuk je...Ke smua ni alasan semata-mata ek? Org kata,kalau nak seribu daya, kalau taknak seribu dalih...Wallahhualam...yang pasti aku rasa sifat "M" tu yang menyerlah sebenarnya...tapi ada juga yang menyumbang kepada faktor sifat "M" tu tau uols! jangan ingat aku suka suki je malas nak berbelog...
Antara sifat yg menyumbang kepada kemalasan tu adalah
  • "Eden ponat" Yeah sungguh...aku rasa keje opis hour ni lagi penat dari keje shift okeh..yelah..aku kan nurse...so, dulu masa mula2x start keje,aku keje shift..kalau masuk kul 7am..kul 2pm dah balik...pastu esoknya kadang2x kena keje petang..so,pagi boleh relax...tapi since aku dah kena tukar department yang memerlukan aku keje opis hour tp ada oncall,aku rasa penat dia lain sangat! dan aku rasa macam tak cukup masa je dalam satu hari tu...adeh! lagi2x bila dah berkahwin and ada ank ni...balik-balik umah je, jam dah kul 7pm(waktu smpai umah paling lewat)...bila dah malam,lepas makan n layan anak, dah nak kena tido...itu yg aku rasa macam tak cukup masa je... kan kan kan
  • "Eden sebok buat cekelat!" Yeah...aku kan dah mula berjinak2x ngan biznes buat coklat homemade kan...so, lately alhamdulillah tempahan banyak...maklumlah musim orang kawin so tempahan aku majority untuk orang kahwin...so, ordernya bukan jenis yang sikit2x...ada yang 300pcs,150box..yang terbaru ni..250 pcs cekelat berbentuk telur untuk buat bunga pahar. uols bayangkanlah masa aku terhad dah skang sbb sibuk nak buat cekelat. Nasib baik aku duduk ngan emak aku lagi..so, wsiya mak aku boleh tengok-tengokkan.fyi, malam tadi aku abru siapkan tempahan 250 biji coklat egg shape yg aku baru mention tadi..Aku mengambil masa 2weeks untuk siapkan cekelat tu okeh...dan baru malam tadi siap sbb hari ini pelanggan dah nak amik...dia kawin mggu ni..huhu ..btw,aku suka keje ni..bukan aku mengeluh cuma aku nak share ngan uols la kenapa aku tak selalu hapdet belog.
  • "Tenet slow bangat sih!" Yang ini yang paling aku tak suke..tak suke..tak suke!!! aku rasa kalau intenet aku laju tahap pakai UniFi ke ape..dah pasti aku pon akan laju hapdet belog macam lajunya line tenet aku...! yelah..maksud aku tenet laju tu, bila nak upload gambo sekejap je..tak mengambil masa yang lama..ini tidak, satu gambo je ambik masa setengah jam nak upload..mana tak angin seh! itu yang buat aku ajdik give up sangat2x nak hapdet belog..yelah..makcik tak biasa hapdet belog tanpa gambo bagai ni!!! haaa...stetment mengada! sila lempang!
Dahlaa..rasanya faktor2x diatas je kot yang buat aku jarang berhapdet bila weekdays...tapi kalau weekend aku boleh plak hapdet belog..kadang2x smpai 2-3 entry dalam satu hari..macam tak cukup je satu entry..sebabnya aku rasa time coti tulah masa aku ada skit nak berluang... bermanja ngan belog! dan skang aku dah mula berjinak2x ngan stail hapdet entry dgn cara schedule..atleast,buat entry pasal info ke,renungan ke...atleast takde lah mama qadida langsung tak hapdet belog ye tak....tapi entry ni aku hapdet live tau! type2x trus publish..hahahha
ok laa..nak gi keje dah...ni hapdet kat tmpat keje...guna pc spital tapi pakai berukbeng aku sndiri...sbb spital kudukut tak bagi line tenet! 
 
myspace glitter graphics
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!