Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 30, 2011

Mari Makan-Makan

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum...
Wah...malam2x buta daku menaip entry belog ku yg tersayang ni! ntahlah ek..mata tak mengantuk lagi...baru je selesai menghabiskan keje membuat coklat tempahan dri org...aku gigih siapkan gak arini sbb 31hb ni org yg order tu nak amik ...huhu,,ponat eden1 menyiapkan 250bijik coklat berbentuk egg shape...die nak buat utk bunga pahar kat pelamin majlis perkahwinan dia nnti...biasanya kan org pakai telur je tp dia nakkan kelainan ...dia nak letak coklat plak tp bentuknya tetap sama iaitu bentuk telur...huhu..aku memang berani mati amik tempahan dia ni... firstime aku buat coklat bentuk ni..menjajor aku cari mould bentuk telur..last2x jumpa jugak! tpi mould ape? itu adalah rahsia! huhuhu..Mau uols gelakkan aku kalo aku announce mould ape yg aku guna..takpela...janji ade bentuk telur sudah..telur gred a tuuuuu..hahahha

okla..actually nak citer pasal makan2x di siang hari tadi...Nampak tak gambo kat bawah ni? jom terjah!

 Ini gambo dri uncle G sebenarnye sbb aku terlupa nak snap gambo ayam mac D yg aku beli tengahari tadi. Agaknye sbb kelaparan yg amat sgt..smpai lupe nak snap! huhu..Aku n member decide order Mac d chicken ...member aku si Sabariah siap order set chicken ngan bubur mac D lagi! die pon lapo gile smpai tahap gigil2x dah ...
 kalo Sabariah order bubur..aku plak order set chicken spicy ngan eskrim ni! yummy!
 Dan yg paling digemari aku kalo di Mac D adalah french fries ni...aku boleh habiskan satu kotak large ni dalam sekelip mata je..peberet lorhh...kami order set large okeh!
 Smua menu kat atas ni adalah jasa baik adik penghantar makanan ni laa..err..tp gambo kat atas ni aku rembat dr uncle g jugak..takkanlaaa aku nak snap gambo adik tukang antor tu plak kot..hahah..tp aku tak puas ati service penghantarannya sbb lambat! kitorg smpai dah gigil2x lapo..die tak smpai2x lagi...grrr..nasib baik dpt budak yg anto tu sporting..siap mengusik weols lagi kat situ..die ckp "kak,lepas ni kalo saya sakit,sape yg nak jaga saya ni?Saya dah bawakkan akk makanan spesial ni" Hampeh ko dik...kitorg kat sini smua dah jadik bini owang la dik1 ayooo!!


Okeh...lepas je budak tu blah,,,weols trus amik tmpt duduk memasing n menketedarah sama2x dgn penuh ke excitedan..sbb masing2x lapo ..hihi
Pastu bila dah abis makan, kenyang to the max plak..smpai tak boleh bangun..huhu..mau tak...masing2x makan mcm gaya org dah 10 hari tak makan...wakaakak....pastu masing2x jadik mcm ular kekenyangan...haha..smpai weols cakap..kenyang weols tu dah macam memang dah tak boleh nak masuk apa2x lagilaaa..kira malam dah taknak makan apa2x lagi la...yeke tak makan ape2x lagi?hahhah

Tetiba masa tgh melantak tu,mr hubby call minta amik dia kat umah adik dia si Mazlan tu..Die suh amik lepas aku balik kije kul 5pm.mr hubby semalam memang tido umah adik dia sbb ade hal ngan adik dia..adik dia amik dia dari umah aku pakai keta baru die...huyyoo..adik ipar aku sorang ni baru tukar dri keta satria ke Exora...gila weh! manyak duit adik ipar aku ni ek...hahhaa..muskil disitu...almaklumlahh...mmber keje singapore...mau tak kaya...no wonderlaaa...sebut pasal singapore..bilalahhh aku nak dpt gi universal studio kat spore tu ek?jeles tgok gambo2x member yg dah pegi sana..huhu
So,tepat kul 5 aku berdezup amik mr hubby...pastu mr hubby plak ajak mamam! aduhaiiii..perut masa tu memang terasa kenyang lagi lepas makan mac d tu...aku pon ckp, "okla..syg temankan abg makan jelah"
so,kami pergi ke Restoran Anggun kat Larkin Perdana jb....restoran tu best..smua makanan ade...chiken chop ade....tp kami tak order chicken cop pon..
 asben aku order menda ni je...nasi ,tomyam campor(die siap bagi mangkuk yg dibawahnye ade api tengah menggelegak), n telur dadar(peberet my hubby)
 mama qadida order ape? huhu disebabkan dah kenyang...maka aku order menda ni aje...otak2x.. sedap bangat cuma otak2xnye tu mcm tak masak betull...separuh masak je..tp hubby aku ckp..die suka plak yg mentah2x..alamak! huhu..beso2x otak2x die..i loike!
 mr hubby order ABC special...sedap...siap ade soda lagik...yummy! aku ngecek ckit2x jerk hehehe
 sbb aku dah ade yg ni..air tembikai...pekat airnya..i loike

oklah..aku nak gi titon...kang ade aku tak mangun pagi kang..huhu..gudnite uols

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!