Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 13, 2011

JOMMMMMM!!!!!!

Assalamualaikum...

Jom jom jom jom..jom heboh..heboh! ahaaaaa...apehal mama nyanyi lagu jom heboh plak pepagi buta ni...? ni nak habaq...semalam kat JayBee ada Jom Heboh! 
Actually aku takdela suke & excited sangat nak pegi Jom Heboh Karnival ni...tapi ada 2 sebab buat aku teruja nak pegi setiapkali ade karnival tersebut...

1st~ Sbb aku gila ngan segala jajan majan kat Booth2x jom heboh tu...yelaaa..yg satu beg makanan berharga RM10 setiap satu tu..haa..itu je yg aku kejarkan kat Jom Heboh sebenarnye..
2nd~ Sbb Jom Heboh kali ni betul2x buat aku teruja nak pergi becoz Booth Ayunar  ade kat sana..Booth die berada di no 39 di Karnival Jom Heboh Danga Bay ni..itu yg buat mak teruja sangat2x nak pegi ..sbb nak tengok koleksi ayunar dan yg paling penting nak jumpe ayun sendiri... itu yg penting sebenarnye...huh..aku rasa si Ayun pemilik shawl n hijab Ayunar tu dah macam artis la plak...sbb aku pon rasa die mcm artis gak ckit2x sbb die antara blogger yg pemes gak di kalangan blogger malaysia...huhu
anyway jom la layan gambo! sebelom tu nak cakap...aku 3 beranak pegi jom Heboh semalam lepas aku & emak aku balik dari wedding haneezan. Memula hujan kat area umah aku...mr hubby dah macam taknak pegi sbb leceh nak bawak budak kecik dalam ujan2x...tp at last, aku paksa gak mr hubby dan rup2xnye bile smpai kat Danga Bay..tak hujan pon uols..terang benderang langit...rupanya hujan kat area2x umah aku je kat Tmn Perling...huhu..selamat! kami pon berjimba dengan riang gumbiranya..hahhaha



 Mama dan anak kecik yg sangatlah happy dapat jalan2x kat Danga Bay dengan karnival yg besar2x an camtuh..sesekali kannn...antara artis yg aku dapat nampak semalam adalah Wak AG(HOTFM)~wak AG nak nyanyi  lorhhh....
pastu,MAria Tunku Sabri,Fauzi Nawawi(asben LIsda), AkimAF,Tomok,Kumpulan six senth, dan pelakon pempuan yg berlakon dalam ustaz amirul tu..alamak..tetiba mase nak type kat sini,boleh lupe plak nama die...iera syazira ek...haa..ye kot...my peberet pelakon buat mase ni...suke tgok die berlakon..die pon makin melatops skang ek..


 Mr Hubby plak ngan anak keciknya yg sangat2x hyper aktive! Langsung tak boleh duduk diam hokeh...memula je duduk diam dalam stroller..lama2x lepas tu terus nak minta turun dan berlari2x die tawaf kat danga bay tu..huhu..penat mr abah n mama ia nak kejar die hokeh! bile duduk kan dalam stroller balik,die menjerit kuat,hanya Tuhan yg tahu..malu mama n abah darwisya menjerit kuat camtu tau! Actually mase ni dududk2x rehat kat sini lepas dah penat berjalan keliling danga bay..ko taulah kan..danga bay tu dah lah beso luas nan terbentang..pastu dah lah parking keta sangat jauh belah ujung dunia...menapak ke booth jom heboh satu hal..pastu nak kena round plak keliling booths2x jom heboh yg berlambak tu...huhu..nasibla Fiza! ko yg nak pegi sangat kan! hahhaha



 anak dara ni,org makan,die pon nak mamam...mama belikan die kentang ..share ngan mama...sambil makan,sambil berlari...tak duduk diam..tengokla tu..air coke mama pon die nak bantai...huhu..takmo..takmo...wisya takleh minum air gas hokeh..



 Haa.....macam nilah anak mama....minum air suam dari gelas yg mama belikan khas utk ia! ank mama good girl!



 well...kemana tumpahnye kuah kalo tak ke nasi...ye dak? hahahha..perasan kejap



 Wow! Bile mata ternampak je booth ayunar ni..terus mata aku bulat besar n sangat teruja okeh! akhirnye jumpe gak booth die ni...keliling aku mencari kat belah dalam...rupanya booth die kat luar...lega sungguh dapat jumpe booth ayunar ni...terus snap gambo banner die  okeh! sbb inilah banner yg ayun selalu gunakan/pasang bila bukak booth jualan shawl nye itu...humble ko dik! takyah nak tukar2x banner selalukan....ko tak show off laa dik..baguih! i loike !



 Teruja mak okeh dapat jumpe ayunar..sebelom ni kenal melalui belog je..dan penah beli inner secara online jer..ade tak ade pon...penah dengar sore melalui phone jer kalau ade nak order barang dr die...tp now...i can see her f2f u ! I met her finaly! sangat admire ko lah dik! cayalah ayunar! Budak Ayun ni pon nampak cute n humble sangat2x...segan juga mak nak bertegur sapa tapi buat muka biasa jelaaa..haruslah beli barang die kan..nnti ayun cakap ape plak...
"kalao takat nak tengok n amik gambo ngan aku...ape kelassss...takat minat je tapi tak kuar duit.."
ahaks...takdelaa ayun..ahkak gurau je k dik! apepon..akk memang suke ngan u tau! like ur style banyak2x! happy dapat snap gambo ngan u tau dik...sib baik mr hubby sporting nak snapkan gamo weols...lepas tu,abis i kena interbiu ngan mr hubby..berbakul2x soklan die tanye kat i pasal si ayun..yelaa...mr hubby pelik ,sape budak tukan smpai nak snap2x gambo plak kan..ak kata artis..takde pon rupa artis....huhu...last2x i jawab je die member belog..abis citer sbb asben i dah arif sangat yg i ni antu blog..hahhahaha..tetiba ber "I' ber "U" plak si mama qadida ni kannnnn..



 okeh..inilah barang yg i rembat dri kedai ayunar tu...inner 2 tone..gabungan pink + green & dark blue + turqoiese...i loike! rega utk 2 inner RM15....so..sesape yg suke berfesyen , berhijab dan ber shawl bagai..boleh masuk ke nline biz ayunar di sini yerk...gerenti anda pasti puas ati! shawl2xnye up to date okeh....inner plak adalah hasil jahitan ayunar dan kuarganya sndiri...inner nye sangat awesome..tak melekap di dahi dan boleh menutup pipi the bam mcm aku nih..huahuahua.. sbb inner die dibuat ari kain jersi okeh!


 inilah antara peberet aku bila gi jom heboh...bayangkan jajan mcm ni rega 
RM10 je...padahal kalo ditambah bahagi..mau cecah puluh2x ringgit jajan2 dalam beg ni....huhu..jimat2x!
 last but not least...my hijab style on the weekend! i loike! memang mama qadida dah gile hijab laaa...selain ayunar sy sangat vangga jugak ngan style Hana Tajima..err..btulkan nama die? kalo salah ampun ya pak! korang kenal kan sape die hana tajima ni? awesome kan die! huhu
okeh..dadaaaaaaaaaaaaaa..

P/s: actually aku bersiaran dari tempat keje ni..today aku oncall ..tpi aku kena stand by smpai pukul 5pm kang sbb stand by untuk patient yg nak buat stress test! huhu..mak yg stress nok kat sini tuggu patient langsung takde sorang pon nak bua..tapi kalo balik umah kang...tetiba ade patient kang...kena patah balik ke spital plak..tu yg maleh tu...hampeh! nak taknak stay je la kat sini sensorang...buhsan weh..sib baik ade tenet (aku bawak netbook aku..kat spital aku ni takde maknanye....internet langsung takde okeh)




 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!