Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 27, 2011

INFO: Facebook & Twitter Jadi Inovasi Terburuk Dekad Terakhir

سْــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم 
Assalamualaikum... 
Info hari ni ringan je...its all about Facebook and Twitter yg semakin glemer abad ini..huhu
jom baca!!


  • Facebook & Twitter Jadi Inovasi Terburuk Dekad Terakhir

LONDON - Kendati menjadi media sosial paling populer saat ini, Facebook dan Twitter dinilai sebagai inovasi terburuk selama satu dekade terakhir. Wah...?
Demikian hasil jajak pendapat firma konsultan Inggris The Foundation terhadap 2.200 konsumen seperti disitat Telegraph, Jumat (18/2/2011).
The Foundation, biro konsultan untuk ritel, bank dan perusahaan konsumen lainnya membuat daftar inovasi yang memberikan kontribusi paling banyak dan paling sedikit terhadap masyarakat Inggris selama 10 tahun terakhir.
Secara mengejutkan situs jejaring sosial Facebook menempati peringkat dua untuk kategori inovasi yang memberikan kontribusi paling sedikit di Inggris. Sementara situs mikroblog Twitter menempati peringkat empat.
Program TV realita disebut sebagai inovasi paling tidak berguna. Sebagian besar responden beralasan, program itu 'menyebalkan' dan 'membuang-buang waktu'. Alasan yang sama dikemukakan responden terhadap Facebook dan Twitter.
Jaringan internet rumah dan belanja online menempati dua peringkat teratas inovasi paling berguna di Inggris. Mesin pencari Google berada di posisi tiga, sedangkan GPS menempati peringkat 10.
Berikut daftar inovasi yang memberikan kontribusi terbanyak di Inggris selama 10 tahun terakhir:
1. Home broadband
2. Online shopping
3. Google
4. Chip and Pin
5. Kamera digital / fotografi
6. Situs komparasi online
7. Gerakan daur ulang komunitas
8. Label kesehatan pada kemasan makanan
9. Penerbangan murah
10. GPS / Sat-Nav
Sedangkan informasi dengan kontribusi rendah di Inggris adalah:
1. Reality TV
2. Facebook dan sebagainya
3. Iklan pop-up
4. Twitter
5. IVR/Interactive voice response on telephones
6. Congestion charging
7. Kantong plastik berbayar
8. Skema berlangganan DVD
9. Pelacak hipotek
10. Skema sepeda publik

ni saja nak share info tentang facebook daripada sini :

Kenapa aku benci Facebook dan apakah keburukan Facebook?
  • Facebook mempunyai layout yang membosankan. Sungguh plain, macam muka orang pucat nak mati. Aku log in jer rasa mual-mual mengandung. Tapi disebabkan korang cinta facebook, aku bertahan log in hari-hari sebab nak tengok keadaan korang sihat atau tak.
  • Facebook ada banyak sangat application dan request yang buat aku semak. Setiap kali masuk facebook mesti ada application yang diterima, penculikan la, kebun la, mafia wars la, dan macam-macam lagi yang buat aku tak berkenan. Banyak benda yang aku nak kena klik untuk puaskan hati kawan-kawan.
  • Facebook buat banyak orang bergaduh. Hal ini korang kena admit walaupun korang tak suka. Perasan tak, bila korang masuk facebook , mesti ada ayat tegang sana sini. Kenapa? Sebab dengan facebook korang senang menjatuhkan air muka kawan korang dan korang bahagia bila satu dunia melihat caci maki korang itu.
  • Kalau dah benci, kenapa masih ada facebook? Untuk meningkatkan trafik , kita kena selalu ping blog. Jadi Facebook boleh dijadikan tempat untuk ping setiap masa. Dari situ, semua orang di Facebook boleh melihat updates korang dari situ dan klik. Bagi aku, itu je lah kehebatan Facebook yang tidak terkira nikmat nya.

 Komen mama qadida:
"wah...pogram realiti tv pon masuk ranking inovasi terburuk...hmm..no komen! patotlah pogram Akedemi Fantasia dah yg terakhir ek ? Bab pesbuk pulak...Dulu sibuk ade rumors pesbuk nak ditutp pada 15 march..hampeh..smpai skang pon wujud lagik...saje je mark ni tau! huhu. Anyway,kepada adik2x especially student tu..berpada2x la menggunakan pesbuk yerk..bukan ape..sometimes kerana pesbuk..study pon entah kemana..syok bebeno ngadap pesbuk smpai nak study pon takde mood..jangan gitu ek...yg untuk bekerja plak...and especially yang dah berkahwin,janganlah salah gunakan pesbuk k...kalo terjumpa exboipren ke..toksah le layan..nanti dah jadik buruk,habis..menyesal pon tak guna!!!"

Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!