Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, March 6, 2011

Darwisya 19 months old oledi!

Assalamualaikum...

Hari  ni 6th March 2011 ,Darwisya ank mama dah menginjak ke usia 19months atau dengan kata lain 1 year 7 months old .Gambo kat atas ni adalah antara moment2x darwisya sewaktu usia 18months yg lalu.

neway..hapdet perkembangan ank dara mama:
Perangai & Sikap:
  • Wisya dah semakin cerdik. Dia dah semakin faham ape yg berlaku disekelilingnya.
  • Die dah pandai minta sesuatu ...cth: kalau nk susu,die sebut "nak susu" dan akn tunjuk botol susu or amik sndiri botol susu tu bagi kat mama menandakan die suh mama ia buat susu.
  • Wisya dah pandai mintak biskut "mama,nk cekut" sbb die suke mamam cekut lately ni...nasi taknak! huhu
  • wisya makin suke makan coklat jugak lately ni..kalau diberi coklat..3-4 bijik die boleh abiskan...berulang-ulang makan smpai muntah..huhu..pastu abis baju ,mulut n tangan die berkecah...smpai mama kena marah ngan abah..ate..dah nama pon mama ia tokey cekelat! ahaks
  • Skang ni suke mengarah mama n abah suh bawak die jalan2x kat luar umah...ops sory..itu tugas mr abah ye syg! Abah awk yg suke bawak awk gi taman mainan kat depan umah kan..hihi
  •  dah pandai sambut mama balik keje . Die bukak kan pintu untuk mama okeh..dah pandai salam n cium mama bile pegi n balik keje..abah sometime je die buat..hiks
  • wisya still isap puting kopek..huhu..camne ek nak bentikan die dr isap puting?
  • wisya makin aktif bergerak...kata nenek..smpai takleh buat keje umah sbb risaukan die yg terlalu aktif bermain...means,mata kena pandang n jaga die je ..takut die buat menda yg bukan2x...huhu...ank mama gugurl ke boboy ek?
  • tapi..perangai manja and ngada2xnye tetap ade smpai skang..tak pernah berubah okeh...time mood tak baik..asyik nak berkepit n berdokong je smpai mama n nenek takboleh buat keroje..huh..sangat manja ini budak tecik!
Bahasa/tutur kata:
  • Wisya dah semakin pandai berkata-kata...antara perkataan yang die dah pandai n selalu sebut skang ni ialah "tido", pindu=pintu", "kasut", "susu", "meow"=kucing jiran sebelah, "yak=berak"(die dah pandai bgtau kite yg die berak dan minta dibersihkan), "chola=coklat" hiks...dan selebihnye bahasa2x korea die la yg keluar..hiks
  • wisya makin lancar sebut perkataan "mama", n "nenek"
  • Dan lagi satu peberet word die ialah "takoi" means "takut" budak pelatla katakan! ahahaha..die dah pandai buat2x takut bile ditinggalkan sorang2x..
  • wisya dah pandai nyanyi2x n joget2x bile ade lagu yg die suke...die suke lagu dari iklan "ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku" . every time kalau ade iklan tu,matanye melekat kat depan tv sambil joget n nyanyikan lagu tu...hiks..ank mama pandai! 
  • die suke kalau mama nyanyikan die nursing rythm lagu twinkle little star n r u sleeping tiapkali mama tengah pakaikan die baju n CD..nanti die ikut nyanyi dengan bahsa korea die..hiks..ank mama ni nmpak gaya suke nyanyilaaa...hekot perangai mama ia kots..huhu
Fizikal:
  • Wisya dah suka dan pandai berlari-lari skang..terkedek-kedek die berlari bila mama main kejar2x ngan die.
  • Wisya dah tumbuh 2 gigi taring sebelah atas kiri dan kanan..huhu..lambat betul nak tggu gigi die tumbuh..sejak start tumbuh gigi dulu,tetap 6btg je gigi die tumbuh..pastu dah tak tumbuh2x lagik..huhu
Semoga ank mama membesar dengan sihat dan cerdik! amin
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!