Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 27, 2011

Solving Problem & Decision Making's Course

Assalamualaikum...
Pada 24th & 25th February yang lepas,mama qadida telah dihantar ke kursus bertajuk "Problem Solving & Decision Making" ....kat mana ? haaa...cube tengok gambo yg kat bawah ni...

Yups, inilah Grand Paragon Hotel yang agak terkemuka kat Bandaraya JB ni..aku telah menghadiri kursus tu kat hotel ni okeh...sebuah hotel dimana Mawi dan Ekin pernah berbulan madu ..ingat lagi tak? ate, Mawi & Ekin kan orang Johor...mestilah diorang bervangga dengan hotel2x kat jb ni..gambo hotel ni aku amik dari pakcikngoogle jerk..tp beginilah gambaran Hotel ni. sangat santek kn? Makcik soka! Actually masuk ni, dah kali yang kedua aku dihantar kursus yg diadakan  di hotel ni. Dedulu aku pernah citer pasal kursus tu kat belog lama aku ni...sila silalah terjah yerk kalo nak tahu lebih lanjut
ini plak gambaran Lobby Hotel tersebut. Sangat mewah dan tampak exclusive bukan? Memang lobby kat hotel ni sangat2x besar dan luas sebab hotelnye pon memang antara yang terbesar kat JB ni.Yang paling besh sekali sebab WiFinya yang angat2x tiptop! Kelajuan wifi kat sini amat optimum! ceh..sejibik macam penulis artikel pelancongan kannnnnn,...kellassss tau!hiks... bukan ape...memang aku vangga sangat ngan hotel ni...ko bayar mahal mana pon tapi berbaloi-baloi kan..tapi,aku tak bayo ape2x pon masa attend kursus ni...FOC okeh! tu yang mak vangga sgt tu..kikikiki
ini plak antara ruang menunggu or ruang rehat untuk para pengunjung hotel ni...ini kt 3rd floor hotel tersebut...aku yg snap gambo ni sebab ruang ni betul2x berhadapan dengan Surau perempuan. Waktu lunch,kami berehat2x disini lepas solat Zohor. Memang nak tertidur lepak kat sini hokeh! sangat2x selesa
ha...ini pon aku yang snap...pemandangan dari tingkat 3...boleh nampak semuanya..menunjukkan bandaraya johor bahru sudah semakin membangun dengan pesatnye,,boleh gitu? hiks

Okehla...berbalik pada kursus tadi..kali ni pihak hospital antar aku pegi kursus pasal selesai2x masalah ni...memang hidup ni mana yang takde masalah kan..tp kursus ni membincangkan tentang bagaimana kite nak mengenal pasti masalah kite sebenarnye..maksudnya kat sini...kalau sebelom ni,ramai dianatara kite yang suke jump into conclusion rite? every time bile ada masalah jer,..kite lebih suke jump into conclusion...mean...terus buat andaian yang benda ni begitulah..benda ni beginilah..pastu ade yg lebih suke sumbat masalah bawah karpet jerk...ala,macam P-Ramlee laaa..kalau sapu sampah,masuk bawah karpet...ini contoh yerk....kite langsung taknak cuba mencari penyebab kepada permasalahan dan yang akhirnya kite langsung tak menemui jalan penyelesaiannye..bahaya okeh kalau ade sikap macam ni..
dan kurus ni mengajar kite tentang cara yg terbaik untuk menyelesaikan permasalahan dan membuat keputusan yg terbaek especially dalam aspek pekerjaan la kan.. dan aspek 'mengenal pasti masalah' tadilah yang penting sebenarnye  . Dengan mengenal pasti masalah terlebih dahulu, baru kite dapat menyelesaikan sesuatu masalah itu dengan mudah kaedahnya. ok laa...senang citer..lu pikir la sendiri..hiks..kesimpulannya memang aku dapat banyak benda baru dalm kursus ni...lepas ni mungkin dah boleh menyelesaikan masalah dengan mudah dan berkesan..hope so...
Kursus ni actually pada mulanya agak boring la jugak..mana idak nye...speaker nya yang bernama Encik Nazri tu boleh plak story mory pasal Kenaikan KDNK laa..pasal penjualan keta toyota laa...citer pasal harga barang turun naik pon ader...memang memula tu kami rasa dah macam kat dalam kelas ekonomy tau uols! Tak tahan mak..rasa mengantuk okeh! smpai tahap kami rasa cam nak kuar dari dewan ceramah tu pon ade..dahlah course dua hari.. mau tak tensen! Encik speaker tu actually takdelah nampak cam boring person punye type..tp tak tahulah kenapa rasa cam bored sangat2x! tapi lama kelamaan..masuk belah petang jer...suasana kursus dah mula hangat dan kecoh..kebetulan plak haritu course banyak peserta lelaki..selalu aku attend course..susah nak nampak lelaki tau uols! sorang dua je..tapi kali ni punye course boleh tahan ramai gak lelaki..dan majority peserta lelaki plak pe'el yang jenis gila2x dan kelakar punye type...memang kecohlah kursus tu dibuatnya..kadang2x aku rasa...bebudak lelaki tu yg banyak hangatkan suasana..soka beno menyampuk kata2x speaker tau dorang ni....nak2x ada sorang peserta lelaki yang sangat terserlah sifat jokes die iaitu si Rahim yg bekerja di bahagian insurance...memang lawak hokeh ko Rahim! pandai ko sakat speaker ek...speaker encik nazri smpai dah tak tau nak buat ape dah dengan dorang ni...tergelak beso encik nazri every time bebudak ni buat lawak. Lawak sengal plak tu..smpai lawak hantu kak limah balik umah pon ade okeh...hahahha...yang part si pondan duduk atas wheelchair  tula...rupanya skrip die yg  "ce cite2x" tu dah dijadikan bahan lawak okeh...hehhe...every time ade peserta yang tengah nak explain something yang speaker tanye,mesti dorang selitkan lawak antu kak limah ni...hahahahha
sampai aku terasa macam dah terbalik dah..supposed speaker yg patut ade sense of humor n buat keadaan jadi kecoh tapi,ini peserta plak yang banyak menghangatkan suasana...memang bravo la korang ni...kalau tidak,aku ngantuk tau! thanx korang !
opss..dah termelalut aku story psl speaker yg boring..smpai lupe nak cakap pasal sampul duit kat atas ni...err...yeker smpul duit? uols ni asal nampak sampul mcm ni je..ingat ade duit kan...hohohoho
anyway..aku tetap berterima kasih kat encik nazri sebab sudi menyediakan weols bermacam2x present pada hari tu..ha..nampak tak gambo ape kat atas ni? inilah benda yang terdapat dalam sampul kat atas tu...so, jangan judge dalam sampul camtu cume boleh letak duit sajork yerk...hihihihi
aku dapat benda ni sebab kumpulan aku dapat peresentation yg terbaik hari tu..huhu..walaupon sekadar key chain tapi bukan sebarang tau..keychai dari hanoi okeh! huhuhu..encik nazri ni memang kuat melancong kot sebab majority barang2x yg dibagi pada weols smua dari obersi okeh...kopi vietnam pon ade tau...yang dapa adiah  kopi vietnam tu adalah Wan dari Billing department and kak Shafi dari Finance service...memang melatopslah uols dpt minum kopi vietnam ek..hahahhah
aa yang dapat tudung dari negara mana tah aku tak ingat tapi memang mahal la weh1 untung yg dapat tu..yang itu encik nazri bagi melalui cabutan bertuah..memang bertuahlah ko yang dapat tudung tu...
time to eat uols! sangat exclusive kan ruang makan die? belom cite bab makanan2x nya plak...jom tengok bawah..
percaya tak ini makanan yang aku ambil untuk lunch kat hotel tu..sangat banyak tamak bukan? wohohohohoh....sebenarnye malu nak tunjuk tapi aku rasa bukan aku sorang kot yg ber pe'el buruk macam ni kalu makan kat mana2x hotel exclusive? uols pon sama kan? haaa..tu dah sengih tuuuu..hihiks...
rogilah uols kalau tak melantak habis habisan kat menda yg free camni..speaker weols pon cakap tau..sape tak makan rogi banyak! bukan rogi ckit....tak payah lah nak berdiet bagai kalo dah datang hotel camni...huhu
ini baru nai berlauk tau uols...belom lagi dessert ,buah,puding,aiskrim,chikong ais,ABC..smua ade okeh..smpai penuh perut ..tu smua aku tak snap gambo sebab lupe...ish..rugi tak snap...kalau tidak,aku memang nk tunjuk betapa makan2x kat hotel ni sume ade okeh! cakap je nak ape,.sume ade...segala jenis jeruk pon ade okeh1 wuwuwuwuu..oklaa..kang ade yg sentap aku asik citer pasal makan jerk...hiks..jangan menjeles hek!
masa ni dah nak balik dahhhh...dan dah hari yg terakhir kursus pon...snap gambo ni kat depan lift...dah tak sesabo dah nak balik..masing2x rasa lega mase ni sebab dah abis beban...opss..abaikan tuan punye belog yg dah semakin bam bam yerk...alamak...lupe sangat nak snap gambo ramai2x mase ni..asik tingat nak balik jerk....hmmm..apepon,peserta yagn hadiri kursus ni adalah seramai 26 org..itupon ramai yang tak datang..huhu
Kak Lilian..antara staff yang agak rapat jugak ngan aku dlm kursus ni sebab aku duduk sebelah dia kot..die bekerja dibahagian Customer service..suke cara dan gaya die bercakap..sangat2x  berkaliber dan berkredibiliti...thumbs up to kak lilian..spital tak rugi amik die berkerja di customer service...sebab dia antara staff baru gak kat PSH..
 
yuhuuuu...dapat certificate lagi kan....alhamdulillah....dah banyakd ah kumpul sijil sejak join KPJ group ni...last but not least...Kenalpasti punca masalah,kemudian baru dapat jalan penyelesainye...hiks



 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!