Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

Saman saya????

Assalamualaikum...

 Hari ni nak citer pasal saman mama qadida...biasalah kan, rakyat meleysia ni suke buat kije last minit..termasuklah org yang sedang menaip belog nih...hihiks...
semalam terbaca status pesbuk member pasal die baru bayar saman..pastu terus tingat yang last bayar saman adalah pada 28 February ni...after that, kalau masih tak langsaikan saman,akan di blacklist kan..
wuwu...dengar nak kena blacklist n boleh jadi kes mahkamah..terus rasa seram sejuk..nak taknak kena gak bayar saman kan...
so, semalam aku telah masuk n register kat http://myeg.com.my untuk check saman kat PDRM...
setel je register n login..die suh kite masukkan number IC or Number Flat keta...
sah...aku memang ade saman sbb parking kat tmpt yang salah...tapi lucky..saman aku cuma ada satu sahaja hokeh..mcm tak percaya giteww...perasan mcm dah banyak nau saman aku kena ...huuhu
saman nye adalah seperti gambo diatas ni ye uols...! gambo kat atas ni adalah saman yg aku kena ...
supposed aku kena rm100 rite...but dapat diskaun 50%,maka jadik la RM50 termasuk RM2 bayaran apekebenda tah..jadi, Saman Yang Perlu Aku Bayar adalah RM52.
huhu...nasib baiklah tak banyak..kalao banyak..mau mak rugi nok! yelaaa..haruslah duit gaji ngabih bayar saman jek! huhu...selamat!!!! 
Fyi, saman tu aku kena mase parking kat tempat keje..disebabkan aku malas nak parking jejauh,maka aku dgn selamba parking lah dekat tepi jalan hospital tu...sbb sebelom ni tak pernah plak aku kena saman bile letak keta kat situ...tapi...mungkin malang menyebelahi aku...boleh plak aku kena saman hari tu....balik2x jer nak masuk keta, ternampak 'surat cinta' melekat kat wiper cermin keta aku..huhu...
okehlaa...yg pasti, aku akan byr saman ni lepas dpt gaji esok yerk...bayar online je..lagi senang kije...tak perlulah bersesak bagai...lagipon rm50 jekan....
errr...kadang2x hati jahat aku ni terpikir gak....takat rm50...perlu ke nak bayo ek? kalao tak bayo buleh dak kawan2x? ngeeeeeeeeeeee...

p/s: ini baru saman polis okeh..belom saman MBJB(mjlis bandaraya johor bahru)..mau beratus aku rase saman mbjb aku sbb asik dpt saman parking haremmm jek..huhu..nasib baik saman mbjb tak menjejaskan untuk idupkan rostax okeh..huhu
Neway..
Marilah kite bayar saman beramai2x....sebelom kite di blacklist kan...anda mahu nama anda blacklist???? huhu
pada sesape nak check saman,boleh register dan login di http://myeg.com.my
 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!