Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 13, 2011

Perangai Pelik Darwisya

Budak kecik kat bawah ni kan..die kan...dah makin notty and berperangai pelik-pelik tau...sampai mamanye naik poning nak melayan kerenah pelik die tu! So,hari ni aku nak citer perangai pelik bin ajaib ank kesayangan aku sorang tu...
Uols perasan tak ape yg berada pada budak kat bawah ni? okeh...cube tengok betul2x...pokes...pokes gambo kat bawah ni erk..
ha...nampak tak? nampak tak die pegang n dalam masa yg sama nyonyot ape tu? huhuhu...inilah yg mama peliks ngan perangai pelik ank mama ni..sejak dah masuk usia 1 year ni...perangai pelik die makin menjadi-jadi uols...kalau uols yang tak perasan...gambo tu mnunjukkan darwisya memegang 3 bijik kopek puting ! Tamak tak ank saya????huhuhu...
Inilah perangai pelik Darwisya skang...tak teragak-agak isap 3 puting sekaligus...actually sume puting2x tu memang die yang punya tapi yang peliknya ketiga2x puting tu die kaut sorang. Mean, kemana aje die pegi..die kendong sekali ketiga2x puting tu . Tengokla gambo tu...satu puting ada kat dlm mulut die,puting yg kedua tergantung kt baju die dan satu lagi puting die pegang kat tangan kiri die..perasan kan???keh keh keh...kadang2x bila dikenang kenang...mama nak tergelak beso pon ade jugak..bile ngenangkan perangai pelik die...bukan ape..kalau uols nak tau...kalau dulu2x,kemain susah lagi nak bagi die isap puting especially puting2x baru...walaupon die ade banyak koleksi puting...tapi die ade satu je peberet puting iaitu puting yg warna ijo kat tangan kiri die tu..ha..dedulu itulah puting peberet die...dedulu..bukan puting2x yg ade pada die tulahhhh yg die tak suke nak isap...memilih bulu budak tecik sorang ni...tapi SEKARANG....see! smua die isap....yang kelakarnye...bila mintak nak isap puting..kesmua puting die nak ko! kalau bagi satu ke dua ke..die taknak..die tetap nak kite adakan ketiga2 puting die tu...hahahhh...memang lawak ank mama ni...nasib baik takde 10 puting..kalau ade 10 puting..kesepuluh2x puting tu gak nye die nak ! aduyaiiiiii..anak mama..anak mama! Darwisya memang pelik tau skang!
 
Banyak lagi sebenarnye perangai pelik die sejak masuk usia setahun ni..tapi..nanti2xlah yerk..kalau ade masa nnti..aku kumpul gambo2x aksi2x pelik die dan akan aku masukkan dalam belog ni..insyaAllah..
actually ni tengah hapdet kat tepi pantai Danga Bay ni...bukan ape..nak lari daripada anak dara sorang tu..kalau mama ia ade kat umah..memang kije die asik nak berkepitttt je manjang ngan mama die..smpai mama takboleh nak buat ape2x dah...nenek n atok pon dah tak laku...haaa..itu antara perangai2x pelik wisya sejak dua menjak ni...Pendek kata,kalau mama die ni ade kat rumah/tak keje...die akan jadi manja yg teramat-amat..smpai bile mama nak mandi pon ..die tak aksi tutup pintu bilik air..uols bayangkanlah..smpai pintu toilet pon aku takleh tutup sbb die taknak aku takde dari pandangan mata die..dasat tak dasat ank aku tu? huhuhu...janganlah uols bayangkan mama qadida mandi dgn pintu toilet terbukak plak yerk...haruslah mama mandi pakai kain abtik macam tu..ahhahahah...
So, hari ni kan choti..aku lari kuar jejauh dari wisya semata2x nak siapkan keje aku yg tak siap2x ni...keje ape lagik kalao bukan mencantikkan lagi blog biznes coklat mama qadida yg asyikkk jer under construction..entah bila nak siap belog coklat aku tu pon aku tak tau...malas betul rasa nye nak siapkan belog coklat tu...sebab tu skang ni aku amik order melalui pesbuk fianideco homemade je..
so..tu sebab aku cube lepak2x kat danga bay ni ..sbb nak cuba start godek2x belog coklat aku ni...kat sini takde org yg nak ganggu aku especially budak yg ebrnama wisya tu..huhuhu..
oklaaa...nanti kalau belog coklat tu dah siap..aku displaykan kat cni hokeh...dahlah..asik nak bebel je..kang tak siap2x belog tu kang..hokeh...chow!!! Assalamualaikum....


















Image Hosted by ImageShack.us www.tips-fb.com

2 comments:

Amiizaa2001 said...

comellll......:) kalaou puting tu hilang apa jadik agaknya kat darwisyah?

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

Amiiza>> firstly thanx sbb sudi jenguk belog mama qadida yang baru sgt ni..hiks...
kalau kesmua puting2x tu ilang...abislah gile meroyan dak kecik tu..huhuhu..xdpt bayangkan...
susahlah..dah tak tau camne nak buat utk die buang kan tabiat isap puting die tu..kang kalo takde puting..mama die yang poning sbb die takleh tido satu malam..huhu

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!