Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 6, 2011

La Stella Water Park, Starhill Golf Resort

Yeehaaaaaaaaaaaa....!! Tengok..tengok...tu sebenarnye menunjukan betapa mama qadida seronok + happy+ gumbira sangat2x hari ni sebab dapat berjimba riang kat Starhill Water Park Kempas Johor Bahru. Percaya tak kalu aku cakap,aku baru dpt tau akan kewujudan satu2xnya Water Park kat JB ni sejak beberapa bulan yang lalu..Itupon setelah salah sorang cousin aku rekemen suh pegi Water park ni kalau nak bawak Wisya mandi -mandi...hohohoho...malu sebenarnye kalu ade org jb baca entry mama qadida ni...ade ke org jb tak pernah tau pasal Starhill ni?????? nak kena penerajang ape!!!
Soryla ek utk kalian yg warga jb tu...sebenarnye siyes,aku tak tau pasal kewujudan starhill ni..tadi ayah aku tanye kat pak guard starhill tu..dah bape lama taman tema air ni bukak? "woo.dah berbelas tahun dah pakcik"!!
humang aiiiii..terkezut kami smua..rupanya dah lama gile water park ni dah ade kat jb?? tengok..tengok...bukan aku sorang je yg tak tahu hokeh! bapak,emak n adik badik aku pon tak tau tau!!! hampeh punye korang sume!hiks
isk..bile dengar dah berbelas tahun tu yang rasa cam malu sangat2x jadik owang jb ko!! dedulu aku ingat, kat jb ni takde pape...memang susah lah nak carik taman tema mcm ni kat jb ni...aku rasa, starhill ni lah satu2xnye taman tema air yg kat jb selain Today INdoor Water Park kat Tiram yg aku penah pegi dulu.. ku ade buat entry pasal today water park tu kat sini  
okla..utk uols-uols yang berada di jb dan sama jugak macam aku yg tak tau pasal kewujudan starhill water park ni..kat sini makcik tunjukkan alamat dan no fon starhill ni ek..neway die berada di Kempas..sgt dekat bukan?
okeh...ni address nya:

La Stella Water Park Starhill Golf and Country Club, Johor Baharu

6.5 Kilometre Jalan Kampung Maju Jaya, Johor Baharu 81330
Contact: +60 7 558 8111
 
okeh..kenapa nama die siap ade golf la bagai? sebabnye theme park ni bersebelahan dgn golf club ni...so,sape2x yg memang kaki golf mainan org kaya ni  ,bolehlah singgah jap ke sana..sementara anak main air,bapak leh main golp
okies...meh makcik tunjuk lagi cara nak ke sana..kalau sape2x uols yg dr skudai tu...memandangkan makcik dr area skudai...so, jalan nye begini : 
dari lebuh raya skudai terus menuju ke persimpangan fly over Skudai. Dari persimpangan tersebut ambil arah menuju Johor Bahru melalui Lebuh Raya (Jalan Raya) Skudai. Setelah melewati Hypermart Giant Skudai, kemudian belok ke kiri menyusuri jalan Kempas Lama hingga menjumpai persimpangan Kempas Interchange. Dari Kempas Interchange ambil jalan lurus menuju Jalan Kampung Maju Jaya. Setelah menyusuri Jln Kampung Maju Jaya sejauh 6.5 km, di sebelah kanan jalan akan nampak kawasan dan papan tanda nama menuju Starhill Golf Resort.
 
Water theme park ni beroperasi  pada hari biasa, dibuka mulai jam 12.00 tengahari hingga 0800malam. Klu holiday plak, dari jam 10.00pagi -0800malam dan akhir minggu (weekend) dari jam 08.00 - 0500ptg. 
So,kira tadi kami datang waktu weekend la. Dan bayaran masuk utk weekend plak , RM 15.75 (dewasa) dan RM 8.5 (anak-anak > 6 tahun). Bila hari biasa, RM 10.5 (dewasa) dan RM 5.25 (anak-anak > 6 tahun). Terdapat dua kolam, yaitu: kolam dalam untuk orang dewasa dan kolam cetek untuk anak-anak. siap ada papan luncur lagik! tapi aku ada orang takut nak main gelungsur tu!! hihihihi..lengkap tak ..lengkap tak aku kasik info terbaek dari ladang!

okla..jomla kite layan gambo...

 budak kecik ni pepagi buta dah mangun..mcm tetau je kitorang nak bawak die gi mandi..so,  kitorang kuar seawal 9pagi sebab hari ni weekend water park bukak pukul 0800pagi smpai 0500ptg kannn..
 Sebab utama nak pegi mandi kat situ pon asalnye memang nak bawak busu Wisya sorang ni..sebelom die balik asrama die smula kat pontian...Azhar balik asrama hari ni..so, sebab tu lah kami kuar awal pagi ,sbb nak pegi mandi dulu sebelom antar azhar balik asrama ptg nanti...dari hari tu lagi nak ajak sbb die choti raya cina kan lama...tp tak terpegi-pegi lagi sbb 1) hari ujan tak berenti 2) darwisya ,anak sedara die sorang tu demam n selsema..takkan nak bagi ank aku mandi plak kan! so, terpakse la tangguh hari ni...walaopon dak tecik ni sebenarnye belom baik selsema betul ponn...cuma dah kurang la skit...abisla nak,ko dpt mama degil ni! huhuh
 Lihat...ini bukti yerk kami dah smpai kesana..ahaks..jakun kejap ek! kami sampai seawal 9 pagi lebih. Mase smpai sana,org tak ramai lagik..kami antara yg terawal kot..tu yg besh tu!! boleh chop tmpt duduk ..hiks
 tag band yg kami kena pakai utk masuk kat situ...menandakan kami dah bayo la tuh..huhuhu
 Sampai2x jerk kami terus chop tmpat duduk tu..wahh..ade macam kat swimming poll lak gamaknye kosi putih tu...berehat sambil minum air tembikai ngan bertopi hat n bercermin mata itam..hiks..dah melalut dah mama budak ni..kami sempat gak la beli makanan sebarang dua ..kat dalam tu memang ade kedai jual makan..walaupon sebijik je kedai makan dalam tu,tp semua ade ko!! baru2x smpai trus lapo hokeh..almaklomla kat umah tak makan lagik...kami beli nasi lemak n fish kit yg cucuk2x tu..sodapp woo sbb tgh lapo! tuan tanah berbaju merah ngan ank daranye..hekot musim la kan..kata CNY! haks.
err..sebelom tu nak tunjuk ske pemandangan kat starhill theme park ni...teruja weh masuk dalam ni...walaupon sebenarnye macam takde pape tp pemandangan cantik sgt2x! molek beno la kalau nak bawak anak2x mandi dan berehat kat sini..aku sajes okeh!
 yg ni air utk org dewasa mandi..ade kawasan dalam tau..die ade tanda..sbb tu ade penjaga/pengawal jaga kat stiap ruang kolam tu...takut kalau2x ade budak yg tak reti bahse...dah diletak papan tanda air dalam pon..die gi redah gak...hihihi

 sangat santek kan uols!! baru tingat nak cakap..actually tahun lepas, hospital aku buat family day kat sini lah..tp aku tak join pon mase tu...
menyesal weh tak pegi..sgt besh rupanye.
 Darwisya terpaksa mama belikan boya baru sebab boya cute die yg mama beli kat toy r us tu tertinggal..lupe nak bawak..dah nak smpai baru tingat..plak tu,boya kat situ bukan boleh sewa..kena beli plak..aduhaiii..rogi2x..nasib baik baru RM6 harganye..jadiklaaaa kan.Darwisya main2x ngan busu ek sebelom busu balik asrama petang nnti..dahla semalam busu nangis -nangis sebab sedih nak tinggalkan umah n kuarga..busu memang camtu..anak manja ah katakan..ank bongsu plak tu...tak biasa berpisah dgn kami smua.
 Dak kecik yang belom baik selsema betul tp nak jugak main dalam air sbb mama nye paksa! huhu
 yang ni dalam kolam khas utk kanak2x seusia wisya main. mama jadik photographer je.semata2x nak snap gambo utk masuk dlm belog..hiks

 tengok betul2x ,ade sorang budak2x tengah bersiap sedia nak terjun kat gelungsur warna oren tu..itulah busu azhar uols..hhehe.dekat gelungsur budak2x pon die belasah !
 kami selepas puas berendam...rase cam taknak balik...abaikan muke mama qadida yg selebet+ selekeh tu ek..masa ni we ols dah nak gi shower utk bersihkan badan..sbb atok dh sebok ajak balik ..nak antar busu azhar balik asrama polak..
 uiks..sape plak makcik yg berbaju coklat bergambo ngan nenek wisya tu? ha..ni nak crita ni...tengah2x kami sebok berjimba ria tu...kami terserempak plak ngan makcik aku yg dari singapore tu..iaitu adik kandung emak aku..sama tak muke? sama tak? kebetulan die n pakcik aku pon bawak anak2x die mandi kat situ gak...so, dah jadik riuh dah kami berpicnic kat situ...meriah okeh ramai2x ni! hiks. ropanye makcik aku sorang ni cakap, die dah baisa dah pegi sini...cume dah lama je tak datang since awal thn lepas...Arramakkkk!!! malu buat kesekian kalinye haku pada uols sume sbb dah sah2x korang musti kutuk aku "hek eleh..makcik ngko dr singapore pon tau pasal waterpark ni...ko yg dok jb tak tau! haprak bin hampeh betul la ko piza!" 
uwaaaa...tidak...bukan salah ibu yg mengandungg!!errrr... tak..sebenarnye aku nak cakap yg aku tak vangga sungguh ngan hometown aku ni..uhuks...yelaaa..aku dari dulu lagik dh sense yg kat jb ni takde tmpat yang best2x mcm kat kuantan ke,penang ke..kl,melaka ke. dimana tmpt2x yg aku sebut terkenal ngan theme park nye..walau org luar daerah pon tau akan kewujudan theme park2x tersebut..tp kat jb?? uols yg dr kl ke,melak ke ..tau ke yg kat jb ade theme park yg boleh lah jugak nak dibanggakan? ha? tau ke???? huhuuhuh...itu la yg makcik maksudkan beno nye...hmmm..oklaaa.kang ade org geli tinga je aku membebel camni..marah org jb weh nanti..hhehehe..apepon..jb ni memang takde pape sgt pon...kadang2x smpai tahap kitorg dah tak tau dah nak lepaks kat mana kat jb ni..balik2x danga bay...balik2x angsana..huhu..sbb tu bile aku dpt tau akan kewujudan starhill ni,aku jadik etruja sangat2x..atleast...ade lah org luar yg dtg ke jb ni nak berjimba ria ckit..kalu idak..malu weh..malu eden!ampon ya org jb!
 tuan puteri intan payung yg sangat manja ni selepas shower dan pakai baju baru...kecut mecut kaki tangan ko nak!Takpe..wisya soka kan? mama tau!
Kami yg dah siap sedia nak balik selepas puas bermandi manda..sebelom tu sempat aku ketedarah nasi lemak kat situ..taks edap sgtlaa..nasib baik ice blended die bleh tahan....ais blenden mocha uols!! hiks

okies..sekian dulu crita mama qadida...kite jumpe di lain entry!! esok mama dah  start keje balik spt biasa..tunggu next week plak choti panjang lagik...choti maulud nabi uols! kan choti maulud hari selasa kan kan..tp mama amik choti sesaja ari isnin nye tu..hiks...so, hari ahad depan,mama choti from sunday to tuesday la yerk..ngeeeeeee..
neway selamat jalan utk busu azhar...azhar dah slamat smpai asrama die dah..belajar rerajin ye busu!!
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!