Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 3, 2011

Jalan-Jalan di Giant









Ha...inilah die gambar Giant Tampoi bersebelahan dengan plaza angsana di jb...atee..sy kan owang jb...
Tapi gambo ni ku  curik dr pakcik google ye kalian..sbb sah2x ku pergi giant ni waktu malam selepas magrib . 
Semalam lepas balik keje...mr hubby tetiba sound "taknak jalan2x ke? esok kan syg cuti?"
 "oh...abg choti gak ke?" ku tanye
"taklaaa..esok abg keje pagi..tp takpelah..sesekali jenjalan waktu cuti ni...dah lama tak bawak wisya jalan2x" 
oh...mr hubby keje raya cina ni ek...hiks
cian ek mr hubby kene keje waktu choti2x camni..tapi ape nak buat..dah nama pon tugas...kang kami nak makan apo?
okeh...actually mr hubby keje malam pd malam sebelomnye..so, smalam tu die choti sleeping day laaa..
so, ku bile dengar mr hubby nak ajak jenjalan...laju kepala aku angguk mengatakan iya! sambil sebut perkataan "jom!" 
lagipon baru je lepas dpt angpow dari doctor..so, pekata kite perabihkan je duit angpow tu...hiks..

so, ku decide ngan hubby nak pergi Giant tampoi...sbb tak jauh dri rumah kami..lagipon hari mase tu tgh gerimis...so, takmau laaa gi jejauh time hujan2x ni...jb ujan lagi hokeh! aritu terang kejap...pastu ujan balik..tp gerimis la"
asalnye ku tetiba tingat nak ke giant sbb kat sebelah giant tu ku mcm ade terperasan tmpt budak2x main..spt ade playground,main keta,moto mainan...dan lagi satu sbb plak sbb ku nak gi beli seluar keje..dari aritu dok sibok nak gi beli tp tak terbeli-beli...so, lepas semayang maghrib,kami 3 beranak kuar la ke giant...baru je baper kilometer tinggalkan umah..ujan mula rintik2x...aduhaiiiii...dahlah sejuk..aircond memang tak pasang laaa...nasib baik pakaikan wisya baju lengan panjang n suar panjang...!
Smpai je kat Giant ujan masih gerimis...kami pon sebok dok nak cari parking yang dekat2x ngan pintu masuk..yelaa..bleh plak kami lupe nak bawak payung...so, nnti nak keluar susahlah sbb tak bwk payung.. ,wisya takleh kena ujan ...die baru je baik demam..kang tak pasal2x demam lagik!
so,pusing punye pusing..tak jumpe2x parking terdekat...sume full hokeh!!
bleh tahan ramai gak owang aritu! atee..kata malam raya ..ye dak? tp yg aku tgok..banyak org melayu la beb...agaknye sbb baru dpt gaji kan..awal2x bulan ni..itu yg ramai je org...


lastt2x bile dah giveup cari parking dekat, kami pon dah malas nak pikir..terus parking je kat mana2x yg ade kosong...janji parking..lagipon parking terjun yg kami dpt tu pon nasib baik..takdelah jauh sgt dari pintu masuk giant tu..


so, mr hubby dah bawak lari laju2x si wisya masuk ke giant utk meredah hujan yg gerimis tu...lantaklah...harap2x wisya ok jerk..
kebetulan kami smpai je ke pintu giant tu, kami betul2x masuk ke restoran ...so, mr hubby ape lagik..trus ajak mamam dulu..die mmg tengah lapo tu sebenarnye...
so, kami order makan trus..hubby kata,bile dah kenyang..baru besh nak berjalan..huhu..layannnnzzzz..
ha...ni nak kabo ni...kat restoran tu ade satu insident yg aku nk gelak ade..nak ketawa pon hader...errr...sama jelah ek gelak nga tawa?? huhu
lepas kitorg amik order...aku ternmpak baby chair kat satu sudut...aku pon hegeh2x la ngambik kosi tu...pastu trus masukkan wisya dalam baby chair tu..tetiba..si kecik ni meraung mcm kena pukul pon ader..aku dah panik..apsal wisya ni? tengok2x kaki die dok terselit kat baby chair tu...so, dgn muke yg tebal .kami pon bekerja keras la menarik narik kaki wisya kuar dr selitan tu..hihi
malu weh anok nangis sbb terselit kaki kat bbychair...dah lah sore wisya tu...mcm sore org pakai mikropon gamaknye..mmg lantang n kuat hokeh!
bukan ape..ku malu ..nnti org igt,kami jakun...tak pernah guna baby chair kat anak..kan ke malu tu? huhuhu..sekali,ade sorang waiter tu datang tolong kami kuarkan dak kecik ni..alhamdulillah...nasib baik boleh...sebenarnye kecederaan yg wisya alami tu takde lah teruk sgt..tp budak gedik ni je yg terlebih lebih teriak! huissshh...buek malu mama je wisya ni tau! 
haruslah mama makan ngan malu2x n muke merah padam sepanjang kat dlm restoran tu..huuhu..wisya2x...kalo tak wat hal..takleh ek sayang!! huhu
okeh..apepon ..jom layan gambo!

 haa..ini menu makanan mama "Kue Teow Kung Fu"
tetiba rasa nak try benda ni..slalu dok dengo jerk...mana tau pas makan dok nak kugnfu ngan inche suami plak kan..hahah
tp siyes sedapp wwooooo...
 yang ni plak makanan mr abah " Nasi goreng USA"
sedap gaklaa..tp mr hubby ckp "bolehlaaa.." kalao nak tau..mr hubby saya ni memang org yang laing susah nak puji masakan org..ade je tak kena kat tekak die..huhuh..kuat komplain weh!
 air teh o ais mama!
tak abis pon sbb cuaca sejuk sgt..kalo tau..sy order air panas jerk..huhu

ha..yg ni,agak sedikit pelik ngan mr hubby..mr hubby ni actually tak soka air sejuk2x...die soka minum air panas..kalo gi makan mana2x musti order air panas..tp tah ngapa..malam tadi die bleh order air epal sejuk...hoho..miracle...hiks


hokeh...lepas mamam ..kami trus masuk ke Giant..sekali tgok-tgok. playground yg kat giant tu dah takde..tak tau kenapa..yg ade cume keta,moto mainan utk bebudak umur 3 tahun ketas je...cam taks esuai ngan wisya kan..so..terpaksa hentikan hasrat kami tu...kami trus masuk ke Giant utk beli seluar keje ku itu...lepas dah shopping bagai..xde ape yg kami beli sgt...sbb kami pon baru lepas shopping barang dapo dan keperluan lepas dpt gaji tempoh hari..so,memang gi giant cume nak beli seluar je.nagn pampers sebungkus (utk wisya jalan2x)
then beli biskut utk wisya..pastu terus balik..
jom layan gambo saya dan ank dara sy lepas smpai kat rumah..
 sy n ank dara kesayangan sy lepas berjimba ria dekat Giant
 buah hati kesayangan ramai



 budak ni buat sy selalu rindu kat die...dan geram kat die smpai nak tubit-tubit pp ia!!
malam tadi..ku dah jadik cam photographer dok snap gambo dak tecik ni kat atas katil..mase ni memang baru sgt smpai kerumah...pastu budak ni bleh malu2x kan kite snap gambo die..boleh gitu? hiks
kata wisya nak jadik model hati mama!! kan sayang!! nasib la ko dpt mama yg kaki bergambo ni nak!! haha
 anak manja dengan abahnye! abah cam penat sgt la tu...trus lepak hokeh!!
alolololololo...bucuk2x mashem ni...ngeeee
cayang awk!!! muaahhh

www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!