Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, February 18, 2011

Anak Mama Demam Lagi!!


 Salam bertemu kembali uols! Dah 3 hari tak update belog...nak tau kenapa? jawapan yg aku bagi pon adalah jawapan standard kot...penat,letih dan mengantuk! itulah jawapan mama qadida kalau tak menghapdet belog beberapa hari...isk..sejak ade anak,kehidupan memang dah berbeza sgt2x..nak ngadap laptop pon..opsss..laptop plak..netbook laa..mama qadida cume pakai netbook jer...hiks
sambung balik...nak ngadap laptop pon smpai dah takde time...lagi2x bile ank tgh sakit mcm darwisya ni..actually wisya dah baik demam selsema n batuk smggu yg lepas..sekali ari isnin aritu,ku bawak die gi injection 18months(DPT n polio)kat klinik kesihatan, kire yg ni last dose injection utk wisyalaaa...mase nak injek lagi,nurse tu dah siap ckp yg injection ni konpem akn buat ank kite demam ...so, memang klinik dah prescribedkan sekali ubat demam(syrup paracetamol). So,nurse pesan suh makan ubat trus lepas smpai umah...
tp kitorang tak trus balik umah...aku singgah kedai kasut jap nak beli kasut keje..
iklan ..nak tunjuk kasut baru mama jap...murah je uols kasut ni rm19.90 jerk..mama tak pakai kasut yg branded ek..janji selesa n cantik dah! suke kasut ni sbb ade warna pink...mama kan antu pinky..hiks

sambung balik citer tadi...actually b4 gi beli kasut, aku n emak(nenek wisya) singgah jap kat kedai makan sbb lapo..bayangkan gi klinik kul 8pagi tak makan ape2x lagi..smpai lah kul 12 tenghari baru abis..huhu,,lotih omak ko!
smpai je kat kedai makan,trus mintak air masak n bg wisya makan ubat demam...memula die okey lagik..boleh main2x..pastu..lepas smpai umah..dalam satu jam lebih camtu..tetiba die ngaruk...meragam ...die macam tak sedap badan...aku tau sgt perangai ank aku tu..kalau sakit memang ragam die macam2x...nak berdukung..nak berkepit...langsung taknak main2x ...mase tuh dah terpk dah..agaknye injection tadi dah mule bertindak balas..so, aku bagi wisya mamam ckit n minum susu nak aksik die tido....mase tido tu dsh terasa dah badan die dedar..mmg tanda2x nak demam...
then ,wisya tido gak akirnye...
tp elok lepas die bangun tido dimana die tido tak lama..setengah jam pastu dah bangun..mgkin badan tak sihat..nak tido pon tak selesa kan..die bangun2x jek..terus melalak bagai nak 'rak'..punye kuat die nangis...pastu amse aku nak angkat die..die jerit lagik kuat..rupenya kaki die sakit...hoho..dh sah injection site die dah mula bengkak...sbb asal aku pegang je kat tmpt tu,die menjerit kesakitan...nak jalan pon sakit..tegok2x kat site injection nye tu memang bengkak merah2x...mmg sahlah ank aku dah kena serangan demam injection..
then,aku terus amik air suam2x panas n selai towel kecik..terus tuamkan tmpt bengkak tu...banyak kali gak aku buat..pastu bagi lagi die mamam ubat demam...lepas minum susu...tak lama lepas tu...die mcm dah lega skit...nmpak mcm dah ok kaki die..dah boleh start berjalan bagai...kalau takk...memang nak sentuh pon die dah jerit....sian ank mama!
alhamdulilah demam die tak lama..2 hari jerk...
yg kesiannye..baru je budak kecik tu baik demam..dah demam balik leoas dpt injection..kesian kan uols! neway mase aku buat entry ni,wisya dah baik demam dah..dah boleh main dgn hebatnye! yg mana umah pon dah jadi cam tsunami pabila wisya memulakan projeknye menyepahkan umah..huhuh..takpela nak..janji wisya sehat ,dah ok laa...biarlah umah beserak ke ape ke..janji die sihat walafiat...susah hati mama kalau wsiya sakit...
neway.jom tgok budak ekcik demam!

muka budak ekcik yg tgh demam! pucat lesii jek mcm tak bermaya..

 mamam ubat ye sayang! nanti cepat baik! wisya ank yg baik,die suke makan ubat...smpaikan die yg ingatkan kite suh bagi die makan ubat...pandai die bgi isyarat suh bagi makan ubat...die akn tunjuk ubat tu menandakan die nak makan ubat...hiks..pandaikan ank mama!
 inilah ubat demam wisya yg klinik kesehatan tu bagi...sebotol syrup paracetamol...2.5mls sekali bagi..guna syringe baby
 lepas mamam ubat...mama pakaikan vicks plak kat hidung wisya n dada wisya..biar die rasa selesa n mudah nak bernafas..kan syg1

mama tuam injection site wisya yg bengkak tu..cian die...syukur ank mama dah sehat...

Glitter Graphics
myspace glitter graphics
Image Hosted by ImageShack.us
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

2 comments:

mr_mrs mikko said...

cian diaa..dmam..
;)

dia x meragam gak ngan ubat eh.
kalo anak buah aku tuh..
adeh, liat gila nk mkn ubat

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

Mrs kikko..
tau xpe ...die ni paling senang nak suh makan ubat..mungkin die dah teribiasa lah...sbb dedulu die penah kena tahan wad sbb ade masalah kesihatan..so,lama2x agaknye ubatnye tu pon dah lali dah die nak telan..alhamdulillah..

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!