Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, February 27, 2011

Aktiviti Lepas Dapat Gaji

Assalamualaikum... 
Semalam keje half day , balik pukul 12.30pm....and ape yang penting semalam mama qadida dapat gaji hokeh! hihihi... So, bila dapat gaji..biasalah kan..perkara utama sekali asingkan duit2x untuk bayar segala hutang piutang..segala bil-bil...senang jerk...just klik je kat maybank2u , setel sume hutang and bil-bil aku setiap bulan tu...alhamdulillah..dunia makin canggih...and makin memudahkan urusan kan..tak payah bersesak bagai kat kaunter2x cash deposit mahupon kaunter pejabat pos..huhuu
Semalam ujan lebat...tapi memang dah plan nak pegi Giant untuk beli barang keperluan harian...biasalahkan..akiviti wajib lepas dapat gaji...so,ngan ujan2x lebat pon aku kuar bawak darwisya n busu azhar pegi Giant Extra kat Taman suria...
Sampai2x jerk, trus zupppp ke ATM untuk kuarkan duit...duit yang dalam tangan dah abis buat bayo utang n bil..huhu..masa tengah tggu giliran nak cucuk duit tu,panjang seh que...maklumla baru dpt gaji masing2x! tiba2x mata aku terpandang perkataan DIVA Karaoke kat belah atas...memang Diva karaoke tu betul2x kat tingkat atas ATM machine tu...so, tetiba rasa nak karaoke tu macam dipanggil2x....ape lagi, aku terus angkut darwisya(kendong) laju2x naik tingkat 2 dimana diva tu terletak..
at first, saje je naik ke DIVA karaoke tu sebab kononye nak tanya pasal bayaran and pasal room karaoke tu....sekali..lepas dengar je adik yang jaga kaunter tu cakap 
"bayarannya dari pukul 11pagi -7ptg adalah sebanyak rm5 untuk seorang..." Wow! Rm5 tuuuuu...macam tak caya ajerk..punye murah! lepas tu kalau kanak2x free je ko! 
Aku yang over excited..terus cakap nak booked satu room! hahahaha...mase tuh giant tah kemana...ape pon tah kemana....sbb excited nak karaoke punye pasal! Terlupa sekejap ade ank kecik..hahahha..Sbb kebetulan jam mase tu baru pukul 6ptg...masih ade time untuk dapat charge RM5 tu ...So, aku dapat room "Liza Hanim" ...hoho..jangan tak tau..KAraoke Diva kat Extra ni memang setiap kod room die diletak nama artis okeh! huhu..ade Room amy search, Erra Fazira, Faizal Tahir...pastu stiap room nama artis ni ade kategori die..kalau room yg nama artis terkenal tu, biliknya agak besar..so,haruslah bayarannye pon mahal kan...one of my cousin pernah buat besday party kat salah sebuah room karaoke kat sini..die booked room yg besar sbb nak buat party kan...die buat besday aprty anak die..kelasss kan!
So, aku dapat karaoke selama 2 jam...lama tak? huhu puas atikan...rugi tak bawak mr hubby..kalu tak..lagi best! lepas ni,agenda yg dalam list untuk ajak mr hubby ke sini...harrruussssss...!
sila jangan gelak okeh...mak malu tau! dah lama rasanya tak karok...last karok masa majlis kahwin sepupu hubby tahun lepas...ate..haruslah begitu semangat dapat karok ni! huhu
memang gila puas aku dapat karok sorang2x kat sini...busu azhar bukan tau nyanyi pon..bile offer die suh nyanyi,die taknak....aku apelagi..mau tak konker sorang2x..
maaflah yerk..kualiti gambo amat kurang memuaskan...nmpak blur disitu...sebab guna  iphone 3g yang kameranye hampeh tahap maksima..bila dalam kegelapan, takde flash hokeh...harus ditukar tak ini hp? aku verangan nak nokia N8 tau! tah bilalah nak dapat ek? haruskah aku kecek kat mr hubby? sebab die dah ada Satio satuuuuuuuuuuu!!huhu
pestime bawak anak masuk pusat karok tau! Siyesly..Darwisya macam takut2x gitu bila bawak masuk kesini. Mungkin die takutkan bunyi-bunyian yang sangat kuat kat dalam tu...mau tak kuat sound system die...boleh pekak tinga mak nok! memang sepanjang aku nyanyi,darwisya resah gelisah hokeh..macam nak menangis pon ade muka die..manjang mencebik..itu yg terpaksa melekattt je kat aku tu..sampai nak mensumbangkan suara pon tak senang.Ate,mama ia dah lupe diri..degil jugak nak nyanyi...hehehe...Bila aku agahkan die ngan microfon tu..die jadi takut plak sbb terkezut kot tetiba dengo mama die sore monster(sore jadi kuat)..hahaha
Lama2x budak kecik ni tertido ngan sendirinya...atas pangkuan mama yg tak sedor diri nih..huhu...rasa lega jugak bila die tido..baru aman ckit nak melalak...lepas dah lama skit..aku letakkan wisya atas sofa..trus lena die dibuai mimpi...dah tak pedulik dah ngan bunyi yg bergema kuat kat dalam room tu..mgkin die penat sangat kot....dari tengahari tak tido kata emak. So, dapatlah aku nyanyi sebanyak 10buah lagu tak smpai 2 jam pon...sebab kesian kat busu azhar yang nampak cam dah buhsan to the max! nasiblah azhar, ko dapat kakak macam aku nih..ahaks.kalau tak kerana kesian tgok wisya n azhar yang dah kebuhsanan tu, maunye aku nak stop...ada je kang aku sambung lagik 2 jam..hahahha...mama qadida kalo dah menyanyi memang tak boleh stop hokeh...i loike! ehehehe
lepas dah sedor diri balik..barulah kami masuk Giant untuk berbelanja keperluan harian...tengok budak kecik ni...muka selenga je! hihi
Darwisya happy kan hari tu sebab dapat tengok mama die lupe diri melalak! hahahha...
anyway..kami smpai umah dalam kul 0930malam..nenek darwisya dah 2 kali call aku suh balik cepat...aku tak ckp pon pegi karok..nanti mak aku bising weh..bawak anak karok memalam..hihihi..okeh...tggu sesi karok mama qadida lagi lepas ni bersama mr hubby! insyaallah..
Actually buat entry ni mase lepas balik dari majlis kawin my bff punye sister...nanti aku buat entry pasal majlis tu ek...sebab ade sesuatu yg menarik pasal majlis yg aku attend kali ni...tungguuuuuuu!

 
Nak tambah duit selain Nuffnang? Klik2 banner bawah!! www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!