Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 17, 2011

My Brother Accident!!!!!!!

myspace glitter graphics
Glitter Graphics


 Die mase tu ngan kawan die nak pegi mana tah aku pon tak pasti...die nunggang motor kesayangan die...kawan die pon nunggang motor sndiri gak..mase ngadap nak balik ke rumah melalui fly over Tmn Perling jb... adik aku bawak agak laju la jugak....die ikut laluan kiri..skali ade plak keta mamat cina ni tetibe dgn takde signal..masuk ke laluan adik aku ni....die cilok masuk ke laluan adik aku(kiri) terlalu dekat n hampir sgt ngan moto adik aku...yg adik aku dah panik..sbb terlalu dekat sgt nak mencium bontot keta cina tu..tak sempat nak brek...terus hentam keta die..pecah lampu signal keta die..adik aku plak sempatla guling2x beberapa kali...
luka beso kat kaki kanan...akibat tergesel kat jalan raya...then byk gak la luka2x kat bahagian tubuh bdn die yg lain...perit seh...
nasib adik aku baik sbb mase die jatuh terguling tu..keta kiri kanan depan belakang takde...syukur...klu tak..xtaula nak kata ape...Umur ko masih panjang Ayid! nk suh ko sedar kots...hmm

pastu cina tu pon bentikan keta die n bawak adik aku gi klinik berdekatan...abis rm80 ...cina tu yg byr...
moto adik aku takla teruk mana...cume clutch n lampu depan je yg rosak...takde kemek ape ape pon..alhamdulillah...cume nak kena repair lampu laaa..clutch,kawan die dah tlg baiki...

Pas excident tu..adik aku trus col mak aku suh mintak tlg hubby aku(yg kebetulan tadi tgh tido kat umah sbb die night shift hari ni...laki aku yg tgh senoneng sbb baru balik keje malam.....telah dikejutkan oleh mak mertua die pepagi buta..nak kata pagi buta taklaaa...kejadian berlaku pukul 11am...adik aku mintak tolong inche hubby yg tgh mamai tu amikkan motor die..sbb die nak pegi klinik ngan cina tu..cina tu bawak die gi klinik naik keta.

so,nak taknak  laki aku gagahkan jugak bangun tolong adik ipar die amikkan moto kat tmpt kejadian..nasib baik kejadian berlaku tak jauh ddr rumah kami. laki aku pon ngadu gak kat aku...die kena dera hari ni..hahhahhaa..tp yg pastinye laki aku tak kesah sgt..die tau..waktu2x mcm nilah die perlu tolong kuarga aku yg mmg memerlukan pertolongan,,walaupon dlm hati tuhan je yg tau..sbb die mmg ngantuk gile mase tu...bayangkan tgh tido nyenyak..emak aku kejutkan...huhuuh
so,hubby aku pegi amik moto bersama kawan adik aku tadi...berulang alik la laki aku ngambiknye...huhu

dlm kul 12pm...mak aku call aku bgtau pasal brita kemalangan ni..terkejut gak aku...igtkan teruk tp syukur cume luka2x kecil jerk..alhamdulillah..peringatan utk ko tu ayid! ayah aku tak abis2x ngan ceramah die...sbb adik aku ni mmg kalo bawak motortak pernah nye nak bawak slow2x...laju gila babas..ha..skang kan dah terbabas! hihi'takpela...janji adik aku slamat..itu yg penting..
emak aku call aku bgtau adik aku accident pon sbb utamanye adalah suh aku bawak balik ckit ubat n kapas n bandage utk adik aku tu...sbb klinik yg die pegi tu kudukut...xde pon bg bekal bawak balik kapas ke..bandage ke...huhuhu..take...esok aku tolong bawakkan sbb tadi aku takde kat spital sbb aku pergi kursus. 
ha..sementara tu nak citer tadi aku gi kursus bertajuk "keseronokan bekerja tanpa stress"" mmg best gile tahap baban punye best penceramah die yg kitorg gelar Tok ya...best sgt..asyik ketawaaaaaaa jerk manjang dgr ceramah die..kelakar gile tau...gile pon tak kelakar camtu...mmg aku tak terlelap skit pon tadi..cubaan utk lelap pon takde tau!hiks..thumbs up to penceramah kite...i like!
apepon..byk pelajaran dan cadangan yg kami dpt dr kursus tersebut ttg bagaimana nak menangani stress...siap nangis2x punye part pon ader...kesimpulannye...drpd 10..aku bagi 10/10 markah pd kursus tadik...cayalaaaa...

last but not least..adik aku tadi dah selamat buat report kat balai polis tmn tun aminah jb...tak taula dpt claim insurans ke dak...sbb setau aku...klu keta ngan moto...moto dpt hak keistimewaan skit kan,,,hmmm..tggu jela keputusannye....yg penting ko dpt MC banyak ari ek ayid..jeless seh aku! huhu
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!