Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 16, 2011

Mandi Manda Suka Ria


Assalamualaikum...!!! (cube baca versi ustaz 'renung2xkan dan selamat beramal' yerk) ngeh ngeh ngeh..
tetiba mase nak type word salam tu tingat kat profesor tu..sape ek nama die? lupe sudah.hiks
Sebenarnye entry kali ni dah terlalu basi sebasi basinye...mana tak..dah 3mggu berlalu peristiwa ni..tp baru skang tuan punye blog nak menghapdet citer ni...tp hapdet tak hapdet pon mcm la ade org nak baca blog aku ni ye dak..huhu..xpelaa..bagi aku..org bace ke ..org tak baca ke...aku tak pernah heran..sbb yg penting blog ni sebenarnye utk kujadikan kenangan kisah klasik aku..tu jerk..esok2x bile dah tua baca balik..mesti tersenyummm je ke telinga ..pastu sure airmata pon laju je mengalir..hmm..tetiba terinmood sedih plak...
okla kite trus kan ke perkara yg sebenarnye aku nak citer..
Actually 3 mggu lepas...sebelom adik bongsu aku a.k.a Busu Darwisya nak memulakan persekolahannye di sekolah asrama penuh Agama Annur di Pontian...mak n ayah aku dah plan awal nak ajak die gi picnic/mandi manda..just utk meraikan die la..yelaa..pasni mesti dah jarang dpt berjumpe kan...sure la mak aku sedih..sbb azhar mmg ank kesayangan mak ayah aku..ank bongsu la katakan...plak tu mmg sejak kecik tak pernah berenggang/terpisah. Azhar dpt naik tingkatan 1 dis kolah tersebut dan mgkin akn terus shgga tgkatan 5..insyaAllah..huhu...5 thn la kami akan sntiasa berjauhan dgn azhar..walaupon nakal2x kat umah..tp bile dah berjauh...mmg rindu sgt kat budak sowang ni...Darwisya apatahlagi...sejak lahir...busu die lni lah peneman wisya mase mama keje...mmg wisya dah rapat sgt ngan busu...
so, kami telah pergi ke Today Indoor Waterpark kat Tiram Jb..org2x jb je la tau kot...
indoor?? sure uols pelikkan...agak jarang dengar indoor waterpark...indoor pool tu adela kan...
haaa..waterpark ni lebih kpd budak2x dan ianye etrletak kat dalam shopping complex yg dinamakan Today Plaza kat area Tiram..hala nak ke Kota tinggi tu...
Memula aku pon tak menau ttg kewujudan waterpark ni...ko...nama je dok jb tp haram jadah aku tak tau katne today plaza tu...begini citernye....aritu aku ade buat status kat pesbuk ttg water park kat starhill...ha..ni lagi satu waterpark kat jb gak...nak kata baru tak jugak//dah 2 thn lebih dah wujud...mesti korg igt kat kl je ade starhill kan...ha..kat jb pon ade gak starhill..tmpt mandi manda gak....itupon aku baru dpt tau dr sepupu aku...die suggest aku bawak wisya gi starhill utk mandi manda...pastu aku tanye bebudak fb klu sesape yg tahu ttg starhill jb..best ke idak? sbb mmg plan nak ajak busu azhar gi mandi kat starhill je...
nak dijadikan citer...cousin aku ade komen kat status aku tu..die ckp..starhill ok..tp lagik ebst klu gi Today indoor waterpark..ha...mase tu la baru makciks tau yg wujudnye indor waterpark tu..kalo idak..takde nye makcik tau..
skali aku pon tetanye la ngan lebih lanjut pd die ttg today waterpark tu...die pon ckp..kat situ lgi best dr starhill..
 aku pon trus tukar plan ajak mak ayah aku bawak azhar gi today waterpark jer...itupon bila cousin aku tu ckp lagik better kat situ klo nak bawak bebudak...huhuhu...
rupanye bayaran masuk pon sama gak...klu weekend dewasa rm20, kanak2x rm15...
maka,mandi mandalah kami kat situ....
ok...ni pintu masuk nye...kata pon indoor...so,kitorg jmpa shopping complex dululaaa..kat situ ade kedai main game sume..tp actually mase pestime aku masuk ke situ..hati aku berdetik ape tau " alahai ini yg dikata kan best?" ahaks..ape maknanye tu ek? hmmm..ala..bole la kata org...xdela aku kata tak best tp bolehhhhh laaaa..hiks
sebelom tu nak tayang muke budak tecik yg dah tak sabo2x dah nak mandi....siap pegangggg tak lepas2x boya cute die tu...berpeluh n sempot mama ia tiup boya tu gara2x takde pam..huhu
okeyyy...ank mama dah ready tuk mandii dlm air yg sgt sejuk !! mmg air kat situ sejuk hokey! dah namapon indoor...maka ade aircond la kat dlm tu...tp aku nak komplen skit la kan...pd aku bakpe la dorg pegi pasang aircond kat situ...dah la air mmg dah sedia sejuk sejuk..pastu bertambah2x sejuk bile ade aircond bagai..waduhhh...aku sgt tak stuju ngan waterpark ni laaa...lagipon ini tmpt mandi budak2x..mcm tak sesuai plak bile ade aircond...ank aku smpai menggigil2x kesejukkan ko...kecut mecut tgn sbb tahan gigil...cian ank mama.tp ape nak buat...mamanye pakse gak anknye mandi sbb dah terbayar pon..ahaks
gambo diatas ni ngan nenek..nenek sporting...join sekali daaa.
mama pon tak ketinggalan ok!
mama pon hantu air tau wisya! sebenarnye nak teman wisya mandi pon ye gak..huhu
 Wisya ngan busu azhar..budak ni lah yg nak amsuk sekolah asrama tu..lepas balik dr mandi...kami terus shopping barang2x azhar utk dibawa ke asrama..
ini budak sgt suke walaupon gigil . Boya ni mama beli mase nak gi langkawi thn lepas...beli kat toy r us Jusco..santek kan? wisya mama suke!
 baju mandi tu pon mama beli khas utk wisya...pasni mama antar wisya gi swimming school ek..hiks
 tgokla tu busu wisya tu...sgt happy ok die!
azhar yg sgt suke dpt mandi manda kat situ...smpai taknak balik...nilah tmpt mainan peberet die..gelungsur air..berkali kali die ulang alik naik benda ni..tak jemu2x n tak takut ckit pon...mama wisya takut...buat sekali pon dah jerit2x mcm naik roller coaster..haiyya..hiks
siyes..mmg saya sgt debor2x main ini gelungsur....tak tau kenapa...mmg aku ni jenis penakut kot..huhu..
err..kalo uols perasan...yg ngangkat tgn kat ats nun...yg tgh get ready nak gelungsur tu..mama qadida la tu...naik berjanggut jugak aku nak terujun weh..hahahha 
 dalam gambo mmg nampak bestla ini tmpt...mmg bebudak suke la tmpt mcm ni..air pon tak brapa dalam...ujung2x mggu bawak anak2x kesini mmg ok la kan
santek tak pemandangan kat belakang tu?  santekkan?? mcm iya2x je kat tepi laut kan?ahkak suke sgt ngan pic ni
mama peluk wisya yg sgt kesejukan...cian die..cantikkan background blakang tu?

mase utk nenek n busu gelungsur kebwh...nenek tu buleh tahan ko...die plak yg lelebih...hiks
tu dia...dah selamat gelungsur ke bawah....baper kali dah diulangnye benda ni...sgt sronok katanye ok
lagi gambo kami...
harus besarla kan gambonye...
lupe nak cite..mase tgh2x mandi tu terumpe plak member sekerja..Rekha namanye...die pon bawak anak ny yg berumur 4thn...
kat sini pon ade tmpt sewa n jual boya /pelampung n baju mandi tau

oklaaa..itu saja utk hari ni....babai
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!