Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, January 21, 2011

Keseronokan Bekerja Tanpa Stresst!!!!! Tiada manusia yg tak pernah rase stress kan?

myspace glitter graphicsHidup ni kengkadang satu benda yg tak buleh kite jangkakan kannnn????
adakalanye kite rasa diri kite dihargaiiiii sgt2x....rase cam org suke ngan keje yg kite buat...rase senang hati pd kite dan sebagainye...pendek kata...kite pon rasa happy dan bahagia...jumpe smua org dok naks enyummmm jerk..
tp ade ketika plak...kite rasakan diri kite ni tak berguna langsung..rasa terlalu rendah diri seterusnye menggugat keyakinan diri kite.Sehingga kite merasakan diri kite dibenci smua org..rasa smua org tak syg n pedulikan kite...ddan masa tulah kite ebrperang dgn diri kita sendiri...
rasa sedih,pilu,nak menangis smua bercampor baur...
tp itulah yg dinamakan kehidupan...kalo takde STRESS , PROBLEM, MASALAH..bukanlah ekhidupan namanye...

aku baru je pergi kursus yg bertajuk "KESERONOKAN BEKERJA TANPA STRESS'
firstly mase dpt tau kena pergi kursus ni yg dihantar oleh tmpt keje aku..aku ketawa dlm hati...TANPA STRESST? aku berdetik " mana ade keje yg takde stress."..walau besar mana pangkat nye..walau setinggi mana org puji keje die..tp stress tetap ade kat diri mereka...org kata,makin besar pangkat kite,makin besar la stress yg kite hadapi...shingga kan ade org phobia n jadi takut nak naik pangkat...walaupon gaji stiap bulan mmg masyuk...tp ade org kata " apelah yg ade pada wang ringgit kalo hati tak bahgia di tmpt kerja???"

kursus yg aku pergi ni mmg best sgt...walaupon tajuk nye nampak stress tp suasana kursus tu tak nampak langsung kestressan nye..uhuks...what i mean is...its all about penceramah die....yg dikenali PAK YA...sesape yg penah attend course die..tau la mcm mana diri die sebenar..sbb die penceramah bebas..too easy going..very funny...kdg2x tgok die mcm mr bean pon ade..hahahahahah..mmg we were having fun la hari tu...seronok sgt..maybe die mmg dah terapkan dan tekandkan dlm hati die.....aku nak bg ceramah psl kseronokan bkerja tanpa stress..so,takkan nak bgi ceramah secara serius je plakkan..yg boleh buat org makin stress nnti...kan ke tak kena nnti...huhuhu

banyak yg aku dpt dr course ni...tanggapan aku yg pada mulanye negative pd course ni terus ebrtukar sama skali....kalau suh diberi markah penilaian..aku letak smua yg paling terrrrrbaikkkkk..n yes...mmg ade markah penilaian di akhir kursus yg kami kena tanda..dan aku letak lesmua soalan penilaian 5 dimana 5 adalah markah paling tetinggi..
aku kagum ngan pak ya....rupanye..dalam gelak tawa dan gurau senda die pd kami..ade cietr sedih disebaliknye...tak perlulah cite kat sini tp kalo ko kata ko ade masalah berat..tp pakya punya masalah yg lagi berat dan hanya org2x kuat aje boleh tanggung masalah die,....itu yg pasti..

neway..kursus tu banyak menyedarkan aku..banyak beri aku inspirasi...menjadikan aku lebih kuat n tabah nak emngharungi segala permasalahan dan tekanan di ofis...dan lepas aku balik dr kursus...Allah seolah menguji aku dgn pelbagai tekanan...
mmg btullah...tekanan takkan lari dan takkan pernah habis dr diri kite...kata pakya lagi..kite takkan dpt nak usir stress hidup melainkan kite cuba diri kite utk melawan stress tersebut..itu kata pakya....
yups...skang ..aku lebih tabah utk hadapi stress sbb aku yakin..manusia takkan dpt lari dr stress!

kat opis lagi skali aku terima tekanan...spt sebelom2x ni...biasalah..bohongla kalu takde manusia yg takde tekanan kat tmpt keje...mcm2x jenis tekanan yg ade kat tmtp keje kan...tp yg lagi hebat bile stress itu dtg dr stressor yg bernama manusia!! yups..manusia...manusia skang mmg makin hebat dr sume segi ....kdg2x aku rase stressor manusia adalah paling hebat dr stress lain2x...stress lain2x tu mgkin masalah kewangan,masalah harta benda yg kurang....tp yg aku maksudkan skang stress dlm perhubungans esama rakan sekerja...cukup hebat ..cukup berat rase nak tanggung...
dan  yess..skang akus edang mengalami nye...
btullah org ckp..sukar nye nak jumpe sahabat yg jujur dlm dunia ni...sahabat yg begitu ibarat nak cari permata di dasar lautan..kalauade sejuta..mgkin satu je yg kite dpt..subhanallah...
hanya kat blog tmpt aku mengadu..inysAllah..ini sekadar luahan..kalu adde mase nnti..akn kucritakan ape masalah aku di tmpt keje nnti..
kengkadang pesbuk pon dah ajdi tmpt aku luahkan perasaan cume pesbuk mcm bahye je ..smua mata boleh melihat..tp yg pasti..aku dah kuarkan rakan dr prenlist aku budaktersebut...nampak keji kan..tp ahtinye lagi keji buat aku camtu..
oklaaa..jom bace luahan aku kat status fb aku..

"manusia yg punya hati busuk,mulut busuk ,dengki khianat sememangnye ade disekeliling kite.hanya kite je yg kena bijak mengawal drpd terkena ngan org2x camni...klu terkena pon...usah melenting..lebih baik berdiam diri dr berlawan kata2x yg akhirnye akn memusnahkan kite..biar Allah yg balas ..sbb balasan Allah skang CASH"


Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!