Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 23, 2011

Kami Pergi Tengok Konsert Lawak


myspace glitter graphics


Semalam kami pergi tengok konsert...aku ni sebenarnye adalah org yang cukup susah nak pergi tgok konsert bagai ni...aku lebih suke tgok dari siaran  tv daripada bersesak ngan org ramai kat konsert tu...kat umah lagik best..leh lepak2x..baring2kat atas tilam empok sambil makan cikedis n air coke..huhu
Tp konsert semalam membuatkan aku teruja sgt nak tgok..sbb semalam konsert bukan sebarang konsert...tp hiburan yg bagi aku boleh merelease kan ketensenan aku .
Konsert Lawak yg ditaja oleh astro.
Artis yg terlibat pon sangat ramai n sgt happening gile! mmg btul2x mereleasekan tensen aku smalam..antaranye amy search,shahir,hafiz AF, zoey,pelakon kau dan aku,didi alias,enot,kump kecik,idlan,Pi'ee, Maidin,sharifah shahora,radhi khlalid, Angeline tan,syanie,ida moin,sathiya babyface,abon,farouk hussien,yassin,apek,sepah,adibah noor,mamu,hamid gurga,accapan,amyza adnan,aziz satar,rahmat mega,fabulous cat,kumpulan cham,stacy,mr os dan yg paling penting adalah JOZAN=Zizan dan Johan. Kalu depa dua ni takde..tak cukup lawak la konsert tu akurase..sbb die 2 org nilah paling banyak gempakkan stadium tertutup jb semalam...
pestime weh tgok konsert lawak secara live ni..plak tu masuk percuma.bukan senang nak dpt konsert lawak live camni..plak tu dibuat kat jb...mmg aku tak lepaskan peluang langsung walaupon mak aku cam malas2x je nak ikut..huhu
aku pergi dgn mak n Darwisya...alahai...sebut pasal wisya..aku takleh lupe pasal hal semalam..'
sebenarnye konsert ni adalah konsert rakaman utk astro WARNA..tp tak tau bile tayangan die kat astro..
so,semalam kami di guide oleh salah sorang krew kat konsert tu supaya kami behave sbb nak masuk tv...wah..baru aku dpt tgok mcm mana rupanya gambaran rakaman sebenarn konsert yg kat tv tu...kirenye disebalik tabirlaa ni..hiks..
maksud behave tu merangkumi smua laa..die ckp,mase selebriti tgh buat persembahan,penonton diharap jgn ade yg berjalan2x berlegar2..kalu bleh jgn gi toilet mase tu..kalu leh,tahan ckit katanye..hiks
pastu yg ade anak,..pastikan susu cukup..jgn bagi die 'teriak'...
adoiiiiyaaaiii..inilah yg aku nak crita..
aku smpai ke stadium pukul 5.30 ptg....sbb kabonye konsert start kul 6.30 ptg...kononnye dtg awal sbb nak cop seat laa..yelaa..takut seat penuh..pastu kalu leh nak dok depan2x bior nampak btg idung zizan yg mancung tuh..hiks..rupa2xnye ..mase kami smpai tu..org sume masih lepak kat luar stadium..pintu belom boleh dibukak...pastu kami diberitahu oleh krew kat situ..rupanye konsert lawak start kul 9pm...ko terbeliak tak mata agak2x bile dengo camtu? pehtu sebok aku dok kire jam..mau panas bontot kalu duduk je kat situ nak tggu kul 9pm..pastu rupa2nye sebelom konsert lawak tu bermula..kami dihidangkan...ceh.dihidangkan lagik!
huhu...rupanye ade sau persembahan live dr beberapa artis (penyanyi dan pelakon)
antaranye persembahan dr Hafiz AF,Stacy,Shahir,PEnyanyi dan pelakon KAU & AKU. Ade Zoey...dan yg mengacarakan konsert mini tu adalah salah sorg kumpulan cham Raja lawak...aku tak igt namanye...azrul kot..yg kelakarnye maase konsert lawak kul 9pm tu..si azrul cham ni berlakon sebijik macam kumpulan allycat..wakakakakak...dgn rambut allycatnye,bajunye,suaranye..sume sama....kan ke dulu masa raja lawak,die ade buat sketsa jadi allycat tu..yg tak tahan bile dgr die ckp "Mekaseyyyyyyyyyyy!!!" wkakakakka..

So,berbalik pd citer tadi..konsert mini tu start kul 6.30pm..so,kami tgokla konser tu sekejap..tp nak dijadikan citer..tgh2x konsert tu dijalankaan..sbb siap ade main kuiz2x yg panggil penonton naik atas pentas tu...so, mase tu,aku terdengar kecoh kat dlm stadium..rupanye ade org dah start berebut nak masuk dewan sbb pintu belakang dah  terbukak..yg kami 3 beranak ni pon terus dgn tak herankan lagi konsert mini tu(konsert mini ni dipersembahkan kaat luar stadium ok) kami pon ikut org2x ramai tu masuk dewan sbb kami sebenarnye mmg tak herankan sgt konsert mini tu...yg kami tak sbr sgt nak tgok adalah konsert lawak tu...zizan ko!! penting ko!

mase masuk dlm dewan tu, aku tgok dah ramai org dah rupanye...masing2x mcm tak herankan konsert kat luar ...mgkin dorg smua pon sebenarnye excited nak tgok konsert lawak je kot..
kami pon carilah tmpt duduk yg belah atas sbb lagik best tgok dr atas...lagipon mase tu tmpt duduk masih bnyak kosong lagik..
elok je kami duduk,,,ade beberapa pasukan RELA buat announcement yg minta kami smua kluar...aduh..yg ni yg kecoh tu...smpai bertekak penonton ngan pasukan RELA tu sbb dorang sume taknak kuar...ade yg argue..kalu dah tau belom masenye kenapa pergi bukak pintu awal2x? apstu ade yg argue kesian kat org yg bawak anak..takut tk selesa kat luar(yelaa..kat dlm kan ade aircond)
aduhh..mmg kecoh sih!! aku ngan mak aku pon sempat gaklah kuar sekejap sbb dah org suh kuar kan..kang org ckp..tak paham bahse plak!
tp lepas beberapa minit kami cube jenguk balik ke dalam..aku tgok rupanye ramai lagik yg tak kuar..dorang degil kots!! aku pon apelagik..kalu org lain boleh..takkan aku tak boleh..aku pon zup masuk ngan mak aku..lagipon ade darwisya..sian die penat dok kat luar..
kebetulan mase kami masuk kali ke2 kat dlm dewan tu...ade sorang krew plak buat pengumuman pakai mikrofon...yg kami smua dibenarkan duduk di dalam dewan tp hanya kerusi dibahagian atas saje yg dibenarkan duduk..yg kosi kat abwah tu kena kosongkan...korg paham tak? kalo tak paham..bebuat paham jela ek..ala,stadium tertutup..mesti korg dpt bayangkan...kalu kosi bahagian bwh tu amksudnye kosi2x plastik yg disusun kat tengah2x gelanggang yg biase org main badminton dan sebagainye laa...
ko tau tak..lepas penonton kecoh2x ..argue2x ..barulah dpt duk dalam dewan...pastu aku dengo,ade yg buat kecoh nak boikot konsert u..nak balik laa kirenye...biar takde org dtg konsert tu...itu yg agaknye dorang buat keputusan boleh duduk dalam dewan..tp mau berejam jugaklah dok dlm tu sbb mase tu baru kul 6.30ptg..konsertnye start kul 9pm..sbb tulah krew/anggota RELA suh kitorg kur..tp agaknye org johor ni degil kot...ahaks..malunye aku ajdik org johor..huhuhu

ok...jam 9malam..mmg konsert lawak pon start la.. sebelom tu nak cite pasal wisya...mcm2x plak ragam minah ni tau mase sementara nak tggu konsert tu start...igtkan dah legalah bile dapat dok dlm dewan,...skali wisya buat hal..die memekak plus melalak dlm dewan tu...agaknye die bosan kot..aku dukung ..die nangis,aku agah2x pon dah takleh pakai dah..die tetap melalak..pastu,aku ngan mak aku dah risau sbb baru je krew tu tegur jgn bgi anak melalak..last2x mak aku suh aku bawak die kuar dulu..lagipon better aku tgok konsert kat luar tu...kebetulan mase tu stacy tgh nyanyi..suke la makciks! huhu
aku bawak darwisya keliling dewan...lagilah dah ade kaki ni..seronoklah die main2x..lari2x..smpai aku yg sempot dok mengejar die...dah lah jalan n lari terkedek2x mcm itik...org sume naik geramm jek ngan dak kecit nih,...ramai yg nak cobit2x pp die...ahaks..glemer ko nak!
tp xpelaaa..janji die senyap n diam..mase dok layan wisya kat luar tu..ternmpak ade org jual lampu2x utk bebudak tu..aku pon belikan utk wisya sebatang rm5...ha..mcm tuan puteri anak aku pegang kayu sakti berlampu kelap kelip..hihhihi
dah paus main...aku pon ajak wisay masuk dewan..mak aku yg tolong jagakan seat..mak aku plak dah terlebih peramah...dok borak ngan jiran sebelah tmpt duduk die...takdelah buhsan sgt mak menunggu berejam dlm tu ek mak! ahaks

ok..molek aku masuk..konsert pon start...nmpak je muke zizan ngan johan..sume pakat jerit sbb excited sgt kot...pestime weh tgok live muke zizan..mmg elok terletak ko idung die..wakakakka..
ok..mase satu persatu artis naik pentas buat persembahan..wisya ok lagik..die leh gelak2x lagi..aku dah lega sbb takut gak die meragam...aku pon mmg excited tgok persembahan dorg...pendek kata...mmg tak sunyi la stadium tu...ayik dok gelakkkk je manjang...kump sepah yg first skali buat persembahan...mmg lawakla sepah ni...

si jozan mmg jadik pengacara la dlm konsert tu cume kali ni tak mcm raja lawak la yg jadi pengacara semata2x ...dorang pon ade buat sketsa gak...tp mmg lawak zizan n johan mmg tak bleh tanding la ngan memana pelawak...dulu aku ogt senario la paling lawak tp rupanye budak 2 ekoq ni lagiiiiiiii lawak...mmg aku kagum sgt ngan bakat die dua org ni....mgkin dorg dijadikan oleh Allah utk menghiburkan kite kan..tak ekring gusi aku tgok lawak si zizan n johan ni... 
gambo selingan...2 org penghibur a.k.a pelawak tanah air yg semakin mantop abad ini..luv u zizan n johan!
yg lain2x pon lawak jugak tp tah laaa..aku  rase stil  cam tak dpt menandingi zizan n johan ni..ko tau lah kan si zizan tu..dgn gerak gaya kakinye yg mcm org terseliuh tu pon dah buat org gelak guling..wakakakakka..takleh igt aku...dan aku pon rase laaa..raja lawak tu yg kebanyakan org nak tgok adalah disebabkan johan n zizan semata2x..percayalaa..aku rase kalo buat voting..mesti aku btul!! huhu..pastu konsert yg kami pergi i pon rata2 dtg sb nak tgok zizan n johan kot..huhu..tp selain tu yg aku minat lagi adalah apek saiful..die pon aku suke gak..apek nyanyi ko..! die nyanyi lagu aspalela...
okla...rasenye dah agak panajng aku critakan kat sini yg menunjukkan aku benar2x teruja ngan konsert ni...kalu diberi markah per sepuluh..aku bg 10/10...hiks

haa..tadi yg pasal wisya tdi..aku lupe nak citer...mase satu jam pertama darwisya ok lagik kan..mood masih baik lagi..tp bile tang rahmat mega nak nyanyi je...darwisya dah buat konsert die dulu..sume mata pandang darwisya kot aku rase mase tu...suara die punye laaa kuat melalak..aku tak tau la sbb ape..die dah mule buhsan ke..nak tukar pampers ke...dah lah dewan tgh senyap amse tu sbb rahmat baru naik pentas nak nyanyi...aku dgn muke yg dah merah padam ni sbb malu weh bile anak nangis...aku trus jam tu jugak bawak budak gembing ni kuar dr dewan...padahal aku dah excited nak tgok rahmat nyanyi sbb aku soka die ok! aku tgok makin ensem si rahmat tu...tp xpelaa..janji ank aku tak memekak kat dlm tu..mase kat luar tu,aku sempatlah salin pampers n baju tido die...mgkin die rimas kot...tulaa..mak die excited sgt,ank jadik mangsa kebuhsanan...wakakkaka

oklaa...smalam koset abis kul 12malam ko! mase nak abis konsert tu,sume artis yg terlibat kuar ke ats stage nyanyi lagu sua suwe kemoning kalu tak silap..pastu tetiba ade kuar mcm bunga api plastik kilat2x ddr tepi stage..huhu..meriah gile ko! 
kami pon balik.mase nak balik tu..sempat gaklah snap muke zizan dr dekat..hiks..luv u zizan a.k.a Yusof Taiyyob! semalam ade satu sketsa nama si zizan ni yuof taiyobb..wakakakkaka

oklaa...insyaAllah kaloa de lagi konsertt lawak camni..aku mesti nak pegi lagi sbb aku mmg soka gelakkkkkkkkkkkkk..aku soka lawak!! kalo tgok citer yg berunsur lawak..aku la no 1 !! nasib baik laki aku ni pon ade gak ketagori2 sikap lawak ni...sbb selain dr tgok citer lawak...laki aku pon soka buat aku gelak sbb die soka buat alwak buduh kat aku...hehehhehe..syg abg badot sy!!! wakakakak 

neway sory..gambo takde..sbb iphone ku masuk icu daaaa....ntah ngape..iphone aku takleh nak surf internet..tu yang angin tu..buatmase ni xdpt la nak online kat tmpt kije..huhuh
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!