Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 24, 2011

Hari Ini Mama Choti uols!


 Hiks...jangan terkezut yer tgok gambo daku  yg diatas ni..sje nak mengglemerkan diri sbb dah lama rasanye diri ini tak berposing mcm ni sejak kawin..kalau dulu...atau dgn kata lain,sebelom kawen dulu..inilh aktiviti pemes amous mama qadida..soka posing sorang2x sbb daku soka kumpul gambo sndiri..pastu bile dah bayak..edit smpai ajdik cam gambar kat atas ni...lagi satu..kalau nak edit..mesti amik gambar2x yg cun..gambar yg tak cun tu...daku delete atau buat pekasam kat dlm folder lappy..huhu
takde..arini sebenarnye aku choti kelija...kenapa? saja amik choti ...errr..tak jugak...actually ada tujuan aku amik choti arini...yg tak sangka kebetulan mr hubby pon cuti hari ni...sokalah makciks! mr abah tu choti die tak menentu...mcm tulah kalau dah keje shift...tapi tak sangka pulak hari ni dia choti...aku pon tak plan langsung nak choti sama2x...mr hubby sbenarnye dah choti 2 hari lpas. saturday n sunday..tp tak sangka  semalam die call opis die nak tanye die keje apa hari ni...rupanye die off ...huhu...mcm disarungkan bantal ko!

ok..tujuan aku choti sebenarnye sbb nak pergi bank...kami kan baru lepas lulus loan rumah...dan mgkin lagi 2 bulan lebih..habis proses jual beli umah ni..barulah kami dpt duduk..isk..rasa tak sbr sebenarnye..tp sbr kan jelah..ok..tang umah baru tu nnt...bila dah siap duduk nnt,akan daku critakan disini ek. skang  ni tak payahlah crita dulu ek..
ok..memandangkan kami tengah sebok prepare utk pindah rumah baru,maka kalian smua dah tentu maklumkan yg kami mesti banyak nak pakai DUIT!
isk..ngeri bile pikir pasal duit ni tp kalau takde duit..camne nak pindah rumah baru kan?
so, kami laki bini buat keputusan utk buat personal loan ckit..atleast dapat menampung kami untuk beli perkakas rumah dan reno rumah ckit2x..
ha...sebab tulah daku mintak choti harini..semata2x nak setelkan loan peribadi ni..kami amik loan kat bank rakyat...maybe buat overlap je kot...anyway..dah setel dah application tadi..tinggal tunggu lulus tak lulus jerk..harap2x lulus laa..doakan kami yerk! belas ekhsan org yg mengimpikan nak duduk rumah sndiri..huhu

tadi kami bangun agak lewat.. almaklumlah tak kerja..kan ke besh kalo hari2x mcm ni kn...tp apekandaya aku banyak komitment..belom tiba mase yg ssuai untuk aku berhenti kerja dan jadik fulltime housewife...YUP!
actually..itulah impian aku satu dan ketika nnti..aku dah penatlah nak keje..lagipon kalau duduk rumah, boleh tgok n jaga darwisya..dan sekaligus darwisya membesar depan mata aku...
pastu..bleh aku giatkan lagi home bisnes online coklat aku..kat FianieDeco Homemade tu..
huhu..bila lah agaknye impian aku tu tercapai kan? memang tingin nak jadi Fulltime Housewife n bussineswoman from home..huhu..insyaAllah...tunggu masa dan ketika je...bile tu? hmm
so, tadi kami kuar dr rumah pukul 11am..itu yg makciks terpossing tak hengat pagi tadi..tetiba mood nak bermekap datang plak..trus snap gambo ..jadik cam anak dara baliks..hahahah..
so, dlm kul 11am kuar dr rumah, daku n hubby trus gi sediakan document ape yg patut utk loan tersebut...pas dah setel document kami trus ke bank rakyat cawangan Larkin Perdana JB...nasib baik time lunch pon dorang still layan kami.. sebelom balik rumah...kami pekena sup daging utk lunch kami..sedap wooo..sampai umah kul 2pm...hubby trus lepak smula..sbb kat umah mak ayah n darwisya takde...mereka telah berjaya meloloskan diri ke Penang ,lake town resort...huhu...best sgt kan dak kecit tu dpt jenjalan...mama tak dpt ikot wisya sbb mama kena keje..wisya ,atok n nenek pergi smpai hari khamis...sbb tu wisya terpaksa ikut nenek sbb nnt takde sape nak jaga wisya bile mama n abah kije...best nye dorang kan..maklang n paklang wisya belanja nenek n atok ok! jeles i! takpe..nnt mama n abah bawak darwisya plak pegi sana hokey!
oklaaa...jom cuci mata tgok gambo mr hubby a.ka. mr abah Darwisya kat bawah ni..
 actually gambo ni dah lama..2 mggu lepas..mase mr hubby kena antar gi sertai program kat segamat...oleh pihak JCORP..tmpt mr hubby keje..saje nak tunjuk gambo mr hubby pakai baju melayu..sebenarnye kan..daku kan...err..malu laaa...jgn kasitau hubby aku tau! sebenarnye makcik soka tgok hubby pakai baju melayu.di mata aku laaa....tak tau la kenapa..tapi tak pernah ckp ngan mr hubby tu sbb malu weh..lagipon kalo die tau nnt..die musti perahsantan abis..sbb laki aku tu kuat berperahsaan uols...hahahaa...so,kite citer2x kat cni jelah ek...bukan ape..hubby cam nampak lagi encem kalo berbbaju melayu nih..ihiks..malu!! shhhh..senyap2x tau!
yg pasti , mama n abah winduuuuuuuuuuuuu sgt2x ngan budak tecik sorang ni...dielah pengarang jantung..intan payung n permata hidup kami..tanpa budak kat ats ni..mama tak boleh hidup..sbb YOU ARE MY HEARTBEAT  SWEETHEART!!  Cepat balik tau..mama windu dah ni!!disamping lega ckit sbb dpt rehat...hiks...
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

2 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

comel sgt anak akak:)

Mama Darwisya a.k.a Fiza Qadida said...

dik fifiey...thanx dik..awk pon kiut gak...stay follow ek...

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!