Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 12, 2011

11/1/11 -Tarikh cantik plus saya cuti


Semalam 11/1/11..tarikh yg sgt santekkan...dan kebetulan semalam adalah public holiday kat Johor sempena keputraan Sultan Johor. So, kami laki bini plan nak gi tgok wayang citer Damping Malam.
Sebenarnya aku plan nak tgok hari sebelumnye ..sbb kunon2x nak tgok midnight..tp disebabkan sang hubby nak berehat plus tido sbb die baru habis keje malam semalamnye..so,sian tgok hubby..kami pon plan keesokannye iaitu pd tarikh ini...
Mulanya tak plan nak tgok wayang ajak darwisya...sbb mmg jarang nak bawak budak tecik ni masuk wyg..takut die meragam...nnti tak syok ok nak tgok wayang...
tp tah camne..hubby plak suh bawak Darwisya..katanya,dah lama tak bawak Darwisya kuar jenjalan..so,nak taknak...kami pon bawakla darwisya sekali...
Smpai Jusco dlm kul 11.20am...trus berdesup beli tiket wyg...tayangan yg paling latest adalah pd pukul 1pm..so,kami bli je tiket tayangan tersebut..
so,masih ade sejam lebih lagi...hubby decide ajak makan KFC dulu...apepon..jom layan gambo...
Saya dan anak kesayangan saya!!!Anak sy ni kalau dpt french fries..mmg tak pandang benda lain dah..peberet die tuh..
ok...lepas kenyang..kami trus bawak darwisya gi indoor playground dlm jusco tu...macam2x mainan kami kasi wisya main..mmg nak kasi die main puas2x sbb inile mase yg kami ade utk bersama ngan wisya..lupe nak ckp..kebetulan mr abah pon choti gak aritu...sleeping day die lepas dah 3 hari keje malam..so, itu yg kami decide bwk wisya jalan2x...jusco tak ramai org ok..
walaupon johor choti semalam...tp tah mengapa tak ramai plak org...dan aku terpk mgkin cuti hanya satu hari je...so,dorg smua amik kesempatan tu utk rehat n lepak kat umah je kot..yelaaa...baru sgt abis weekend kan..so, dah puas jalan mase weekend...huhu
tp k gaklaa...atleast..wisya takdela berebut nak main mainan kat jusco tu..
see..wisya mmg suke sgt hari tu...kalau leh die nanak balik ok...nanak balik xpe lagi..ini nanak bangun dr mainan tu trus...die banyak main mainan yg bile letak token...boleh kuar lagu2x gitu..pastu mainan tu bergerak2x. tu yg die taknak bangun langsung tu..

pastu wisya main mendalah ni...suke sgt tgok die naik atas kuda ni...sgt somel ok..
sape lagik yg melayan kalo bukan mr abah...
pastu time to mrs mama plak jadik budak2x ...lepas gian mase kekecik tak dpt main menda ni..keh keh
terpaksa naik menda ni semata2x nak temankan wisya ok..hiks..murah je naik ni...rm1 je utk 5 minit..besh kan..
mr abah yg setia melayan kerenah anaknye...dah lama kan abah ,kite tak jalan2x sama mcm ni?
seronok nye saya! nnt kite pegi lagi ye mama! mama pon Gulp...telan liur
best kan bile anak dah pandai jalan..nak bawak kemana2x pon seronok...tgok keletah die berlari dan berjalan...sgt besh la jadik mommy ni!!!
saje nak tunjuk ank mama nak salin pampers...mama terpkse salin pampers die kat toilet je sbb jusco mmg takde sdiakan baby room....klu xsilap aku la....
lagi satu nak bgtau..wisya kalo jalan2x mmg aku tak pakaikan Cloth
diaper ok...tp kat umah mmg fully cd..dun worry..hiks
neway....kami enjoy this choti!!!
dan hari ini pon daku off tau..sbb dpt replacement mase choti pasukan malysia menang bola aritu..haa..jgn igt kami di KPJ grup xdpt choti tau!! replace ok..replace..hiks..
tadi sempat gak bawak darwisya gi follow up kat spital...jumpe mr marvin...walhal follow up ngan marvin pd 21hb ni...tp lebetu;lan hari choti..aku call nurse mr marvin buleh ke idak aku bwk wisya mpa doctor arini?die ckp ok jerk..so, aku on jelaa..nnt dah tak payah dtg lagi 21 hb ...alhamdulillah..kaki wisya semakin ok...doctor ckp..jgn risau sgt...dah besar nnt...die pasti ok.. dn next follow pd bulan 6 nnt...
xpe..yg penting wisya sihat n boleh jalan mcm biase..itu yg penting syg mama!!!


Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!