Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 23, 2010

Trip percutian ke Langkawi part 1

 
 Asalamualaikum pd sesape yg membaca blog yg bersawang ni...hihihi
lama dah tak menjenguk ke blog ni...walaupon blog baru tp mood tetap lama...mood nak berblog nmpaknye dah semakin kurang tp niat dihati plak xnak biarkan blog ini berkubur..
okla..straight to da point...3mggu lepas aku n family pergi bercuti ke Langkawi n KL..(nak kata kl xjugakla..sbb gi umah adik kat banting n rawang)
Klu uol nk tau..inilah pestime daku menjejakkan kaki ke langkawi setalah 29thn idup kat muka bumi ni...see!!! banyak lai tmpt menarik kat malaysia ni haku xpegi lagi..inikan plak nak gi obersi!! huhu..berangan jela ko piza!!
hmm...kami brtolak kelangkawi pd 3hb 12 naik bas dr jb jam 9.30malam dan smpai ke kuala perlis keesokan harinye jam 9pagi..bermakna 12 jam pejalanan kami..itupon sbb bas asik berhenti jer..
disana kami menetap dirumah makcik sedara ku (makteh). So,kami dah xpayah sewa hotel...bak kata makteh...duit sewa hotel tu boleh buat gi shopping ..hiks
kami kat sana hanya 2 hari 2 malam je...xlama sbb nak kejar masa...
ku dpt cuti hanya semggu jerk..bermula 4hb 12 hingga 13hb...so,plan lepas balik dr langkawi,kami nak ke banting dan rawang ,rumah adik2x ku yg menetap disana...
xbanyak tmpat yg kami pergi di langkawi sbb darwisya n mamanye ni terkena demam selsema n batuk..
so,nak mandi pantai pon xdpt..plan konon nak mandi kat pantai cenang..sudahnye terpaksa lalu je kat persisiran pantai tu...hanya mampu tgok pemandangan jelah..
kabel car pon xdpt naik sbb org terlalu ramai ya amat...kami malas nak mengnunggu berjam jam lamanye...itulah akibat becuti waktu musim cuti persekolahan mcm ni...manusia berduyun tiba!
so,kmi cume pergi ke tmpat2 yg dirasakan selesa..hiks..cth cam under water world, makam mahsuri..dan selebihnye kami banyak bershopping..antaranya di pusat membeli belah terkenal di langkawi iaitu di haji ismail grup!
apepon..jom layan gambo!
ok..ini gambar semasa kami sedang menunggu feri di jeti kuala perlis utk ke jeti kuah..kami naik feri jam 11.30pagi..itupon ditunda setengah jam.ramai woo org kat jeti ni..naik rimas pon ader..tambang feri ni kalau dewasa rm18 ,kanak2 rm14...so,sesape yg nak ke langkawi..kite kena naik feri utk ke pulau langkawi yerk..kite akan diturunkan di jeti yg dinamakan jeti Kuah di pulau langkawi tersebut
 ini saje nak interpremkan beg2x shopping kami...tp yg paling meriah shopping nye ialah xlain xbukan adalah nenek darwisya!!! huhu..pantang nampak seramik!! aduyaiiii
..mase tgok mak beli barang2x ni kepala aku dok pk mcm mana nak hangkut bwk balik jb ni sok? huhu
 yeah..dis is ma peberet!!!! coklat..coklat dan coklat..langkawi kan tersohor dgn coklat nye..yg murah lagi sedap..kat mana2x jerk..mesti ade kedai coklat..smpai rambang naik mata ni nak pilih coklat yg terbaik...kalau bleh sume haku nak!!! hiks coklat ni antaranye adalah buah tgn utk member2x di jb..huks
 bersarapan nasi lemak sebelom nak naik cable car kononye..skali bile smpai kat sana..huamg aiii..ramainye manusia!! kansel!!!
 tak dpt naik cable car..dpt bergambo kat tmpt die pon dah kira hokey laaa...lagipon dulu dah penah naik kat genting..so,xdelah sangap sgt..hiks
 next place..we 're going to under water world kat cenang kot klu xsilap! kat sini best gak..tenang je dpt tgok ikan...dlm die ade aircond..so,tu yg rase comfort jerk...
 ade plak wallpaper salji kat dlm under water world ni..so, konon2x ade kat obersi la nih..hiks
 inile kuarga makteh sy...makteh dan anaknye yg mcm muka minah saleh tu...dari kecik lagik akk suke tgok muka ko nurul!! cam omputih!! tgok le omaknye tu ha!!
 ikan paling beso aku penah tgok! gerun weh
 mama darwisya posing tak hengat kat makam mahsuri..
 ponat berjalan la...rehat jap arr
 kat sebelah makam tu ade gerai beli belah ..apelagik!! shopping arr
 ini budak dah get ready nak balik...turn to pergi umah uncle kat kl plak ek..nak jalan banyak2x awk tu demam!
 sbelom tu posing kat trademark langkawi ni ..kat dataran helang...
 suke tmpt ni..mcm dlm lukisan...santek bangat
 sementara tggu feri..kami shopping lagik..shopping kali terakhir sbelom balik
 budak cinonet dgn gula lollipop nye yg beso
bergambo mase shopping kat haji ismail group..salah satu tmpt membeli belah yg paling terkenal kat langkawi...murah pon murah
okla...ni bru part 1..nnt kite sambung kat part 2 yerk...see u!!
www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!