Ini Blog Lama Saya...KLIK GAMBAR DI BAWAH UTK BACA!

Create your own banner at mybannermaker.com!

My Online Shop (FianieEshop)

FianieDeco Homemade Coklat

FianieDeco Homemade Coklat
berminat nak order coklat yummy dari Mama Qadida? Sila klik pada Logo FianieDeco di atas. Pasti mama buat yg terbaek untuk kepuasan anda! Mama juga menyediakan penghantaran terus ke rumah orang tersayang anda! Jom cuci mata tengok coklat yummy mama qadida sekarang sebab coklat Mama antara yang termurah dipasaran setakat ini!

My Love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 28, 2010

BABY NUR ALEESYA

Malam hari tu( tak igt ari ape)...aku n family ade ziarah cousin tgok newborn die...sgt tomei nomei!!
Tahniah to Uda atau nama sebenar mama budak kat bwh ni siti nurulhuda yg dah slamat melahirkan puteri sulungnye pada 2/12/2010 di Hospital sultanah Aminah JB jam 12 tengahari klu xsilap.. baby girl seberat 2.8 kg ni bernama Nur Aleesya . Lepas 3 mggu baby ni lahir..baru kami berkesempatan kerumah Uda sbb tggu mak aku balik dr KL...mak aku kan duduk KL hampir 2mggu lamanye..itu yg die hangkut skali darwisya duduk sana sb kat jb xde org jaga...ku keje..
mak duduk umah adik aku yg keje polis tu...kebetulan bini Wan(adik aku ni) xde kat umah sbb die berpantang kat umah emak nye di melaka..bini wan si hemi tu baru je keguguran anknye yg kedua pd 2mggu lalu..so, nak taknak terpakse gak melalui hari2x mcm org yg berpantang gak..sian die...Aidil(anak wan) belom ade rezki nak dpt adik lgi agaknye...sbr ek aidil syg..makngah doakan lepas ni ibu aidil berjaya dptkan adil seorg adik yerk..hiks..jgn tanya darwisya bile nak dpt adik tau!! makngah takleh nak jwb..muaahhahahah..
nenantila dulu ek wisya...mama blom puas nak manjakan wisya lagi tau!!! sabo ek..klu ade rezki..adelaaa...insyaAllah
okeh..berbalik pd citer baby spupu aku tu...mase aku dtg..mokde(mak Uda) xde kat umah..die gi yassin umah jiran..so..sementara tu..kami berboraklah dulu ngan uda dan suami...citer psl bersalin smua kuar..huhu...alhamdulilllah..yg pasti uda ckp..die sakit tak lama...n mudah nak bersalin...syukur..nampak muke happy kdua suami istri ni baru dpt anak sulung...mcm tulah perasaan aku dulu mase baru dptkan wisya...akak faham sgt perasaan Uda n hubby...moga menjadik ibu n ayah yg mithali ek...jaga aleesya baik2x tau..nama bukan main sedap lagik..mcm nama ank artis ..ala..si erra pajira tu laa..hamboiii..skang ni banyak btul org guna nama anak aleesya ek..huhu..rasenye thn ni..ramai kawan2x aku letak nama ank die alisha tau...nur Aleesya,Alisha qaisara,puteri nur aleesya......huhu..mmg glemer nama ni skang..maybe sejak erra boh anak die nama ni tak..huhu..no komen!!
okeh..jom kite tgok gambo baby musyuk ni..hiks:


Nama sy Nur Aleesya...harap aunty Fiza n nur darwisya sudi trima sy sebagai ahli kuarga baru kamu smua yerk!!! kamilah anak cucu cicit kuarga tok salleh n nek rapeah..(nenek n atok sebelah ayahku)

muke saye mcm chinese look kan? mata saye cepet ckit...padahal mak pak sy xmcm cina pon..camna tu?hik

maaf yerk aunty fiza ...sepanjang aunty dtg tgok saya...sy asik tidooooo jerk...sy penatlah aunty...takper..nnt bile sy dah besar..sy main2x ngan wisya ek...salam perkenalan darwisya syg!!!ngeeee

aunty n wisya pon nak posing ngan baby aleesya gak!!!! gambo ni disnap sebelom nak balik....igt lagi..,mase kitorg dtg ni...kat tv tgh dok ade anygerah skrin tv3..huhu

haaa..inilah die mama n papa nur aleesya...perantin pempuan tulah sepupu sy!! congrats again cousin!!!
lepas ni dgr kata dorg nak beli umah sndiri kat tmn scienctex psr gudang sbb suaminye bekerja kat sana...alhamdulillah...elokla beli umah sndiri...rugi klu menyewa...
opsss...baru tingat..mama darwisya pon dah beli umah baru gak tau!!! .insyaAllah klu dah setel nnt...mama citer kat cni ek....siap gambo umah lagik...alhamdulillah..akhirnye kami dpt memiliki umah sndiri...syukur
budak tecit ni pon nak interprame gak...ni gambo mase sebelom gi tgok baby
uhuks..takkan anak jerk...mama die pon nak gak!!! wink wink..;)

okeh..jmpe lagi dilain kesempatan!!!
happy sgt ade anak sedara spupu baru!!! pasni tggu turn sape plak ek????hmm..tgh pk!!




www.tips-fb.com

0 comments:

previous previous previous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Blogwalking!

OUR SWEET MOMENTS TOGETHER
I love u Abang!!!
Image Hosted by ImageShack.us

anda klik..anda dapat duit

banner

create your own banner at mybannermaker.com!